Konkurs noworoczny FOREX NAWIGATOR

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: Konkurs noworoczny FOREX NAWIGATOR

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

A skąd ja mam wiedzieć że przywróciłeś podgląd bo rynek trochę zawrócił? Gdyby spadał dalej to pewnie byś tego nie zrobił… jak na razie to jak masz stratę to ukrywasz jak masz zysk to pokazujesz… a ja mam tobie czytać w myślach kiedy jest a kiedy nie ma podglądu. Heh

Hary
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hary »

Ink. pisze:
10 sty 2025, 20:39
A skąd ja mam wiedzieć że przywróciłeś podgląd bo rynek trochę zawrócił? Gdyby spadał dalej to pewnie byś tego nie zrobił… jak na razie to jak masz stratę to ukrywasz jak masz zysk to pokazujesz… a ja mam tobie czytać w myślach kiedy jest a kiedy nie ma podglądu. Heh
Coraz bardziej przypominasz mi małe dzieci, które przemierzając ciemne pokoje, śpiewają by dodać sobie odwagi.
A skąd ja miałem wiedzieć że nie ma podglądu ,nie mam tak jak ty inteligentnego ale z anencefalią pomocnika
pozdrawiam :564:
Po problemach z logowaniem to jest nowy profil poprzednio : Andreasgp

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Masz masz, udowodnione ;)

Hary
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:
10 sty 2025, 20:53
Masz masz, udowodnione ;)
Co znowu udowodnione ?
Ale widzę że, kiedy nadużywasz swojej władzy, jesteś tchórzem .
:564:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Że połowa twoich postów pisało AI, ten temat już kończę bo każdy to niestety dostrzegł ale ja pierwszy tobie to udowodniłem. Możesz sobie twierdzić co chcesz ale patrząc w lustro i tak będziesz wiedział jaka jest prawda i jakim jesteś człowiekiem

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

To ja może jeszcze podrzucę kilka obserwacji. Chętnie usłyszę też ustosunkowanie się uczestników, bo może wyjaśnią czemu stosują taką taktykę, a nie inną. Czemu mają takie konto, a nie inne etc.

Obserwacja nr 1.)
Generalnie nie wiem, czy zauważyliście, ale mamy dwa konta demo i dwa konta real.
Konta demo: IntrovertedTiger oraz Hary
Konta real: meylo oraz Kon_Kurs (wolfo)

Obserwacja nr 2.)
Każde konto korzysta z profesjonalnej dźwigni. To oznacza, że w realnym przypadku grozi nawet debet, w sytuacji kiedy stosuje się duże lewarowanie bez SL-a. Ewentualnie jak rynek padnie po weekendzie, mając nawet ustawiony SL.

Obserwacja nr 3.)
Rekordzistą w dźwigni jest IntrovertedTiger. 1:500. Konto założone w IC Trading, które żartobliwie mówiąc ma siedzibę w "Wypiździewie Wielkim". A dokładniej mówiąc na Mauritiusie. Google: "państwo wyspiarskie położone w południowo-zachodniej części Oceanu Indyjskiego, w archipelagu Maskarenów, około 900 km na wschód od Madagaskaru i ok. 170 km na północny wschód od Reunionu"
IC Trading ma zawrotne 10 opinii w Google z oceną na poziomie 3.4.
Nie wiem, nie znam brokera, chętnie dowiem się więcej "co to za dziwadło".
Domyślam się, że konto jest tam założone tylko dlatego, że pozwala na gigantyczny lewar, ale może istnieją jeszcze inne powody?

Z danych, które posiadam wynika, że strona IC Trading:
jest odwiedzana przez 2100 ludzi miesięcznie. 50% odwiedzin pochodzi z Brazyli, 8% z USA, 7% z Wielkiej Brytani, 3% z Tajlandii oraz 3% z Hiszpani.

Dla porównania XTB:
624000 odwiedzin miesięcznie, 29% z Polski, 13% z Hiszpani, 11% z Włoch, 10% z Niemiec oraz 4% z Czech.

Dla porównania TMS Oanda:
66100 odwiedzin miesięcznie, 95% z Polski, 2% z Ukrainy, 1% z Niemiec

oraz jeszcze dla porównania Interactive Brokers:
410100 odwiedzin miesięcznie, 37% z USA, 7% z Singapuru, 6% z Hiszpani, 4% z Kanady, 3% z Francji

Obserwacja nr 4.)
Konta demo grają zdecydowanie ostrzej - i w mojej opinii - całkowicie bez hamulców.
Hary był w pewnym momencie na poziomie poniżej 40% płynności i trzymał pozycję.
IntrovertedTiger był poniżej 89% płynności z niezamkniętą stratą. Przy czym IntrovertedTiger ma w swojej historii, również pozycje stratne, więc może jakąś formę zabezpieczenia stosuje.

Obserwacja nr 5.)
Każdy z uczestników ma nadpobudliwość :) A tak serio: Każdy wpadł w overtrading (moim zdaniem)
- IntrovertedTiger ma 47 trejdów.
- meylo ma 37 tejdów.
- wolfo ma 28 trejdów.
- hary ma 9 trejdów, ale za to z grubymi wejściami do tego stopnia, że prawie było wyczyszczone depo.

Obserwacja nr 6.)
hary i wolfo nie akceptują strat.
Hary na 9 trejdów ma 9 wygranych, przy czym płynność konta była w pewnym momencie na poziomie 39%.
Wolfo na 28 trejdów ma 28 wygranych.

Obserwacja nr 7.)
meylo ma ciekawą sytuację. Ma więcej przegranych, niż wygranych:
- 6 wygranych longów / 12 przegranych
- 7 wygranych shortów / 12 przegranych.
Pomimo tego konto w zasadzie jest na "zerze".
Z takiej statystyki można wyciągnąć wniosek, że meylo stosuje jakiegoś rodzaju hedżing.

No to chyba tyle z moich obserwacji. Przy czym konta meylo i wolfo nie są zaktualizowane od co najmniej 8 godzin, więc możliwe, że pewne statystyki wyglądają inaczej aktualnie.
Jeśli z czymś się nie zgadzacie lub coś źle zinterpretowałem to koniecznie dajcie znać.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Obserwacja nr 8.)

Mija 5 dzień odkąd pewny siebie Serol nie założył konta. A dokładnie to mija 30 dzień bo przecież mógł to ogarnąć dużo dużo wcześniej ;)

Hary
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:
10 sty 2025, 21:10
Że połowa twoich postów pisało AI, ten temat już kończę bo każdy to niestety dostrzegł ale ja pierwszy tobie to udowodniłem. Możesz sobie twierdzić co chcesz ale patrząc w lustro i tak będziesz wiedział jaka jest prawda i jakim jesteś człowiekiem
j/w czywiście każdy sądzi według siebie !!
i na poważnie:
1- tymi moimi wpisami chciałem Cię sprowokować do udziału w tej zabawie niestety wykazujesz podstawowe braki humoru. :D
2 - nie wstydzę się i mam odwagę przyznać się jak "uwalę" konto !!
3 - Fx jak już kiedyś pisałem jest dla mnie odskocznią od codziennych zajęć (odprężenie psychiczne i fizyczne oraz dobra zabawa).
4 - Moim ulubionym hobby jest dokuczanie ludziom, którzy zbyt poważnie traktują siebie i swoją wiedzę i nie mają odwagi powiedzieć od czasu do czasu „nie wiem”.
kończę to marnowanie czasu na dyskusję z nikim (AI) o niczym. z Tobą Ink zawsze poważnie porozmawiam :clap:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

1. Używasz AI, zostałeś przypalany i perfidnie kłamiesz że nigdy nie używasz
2. Przystąpiłeś do konkursu i po zwale próbowałeś się wycofać czyli stchórzyłeś
3. Twój sposób handlu to czysty przelewarowany hazard
4. Zarzucasz mi coś ale nigdy nic nie udowodniłeś próbując najprymitywniej odwrócić kota ogonem ( oskarżasz mnie zawsze o to na czym sam zostałeś przyłapany )
5. Teraz udajesz śmieszka co jest bez sensu w całym kontekście naszych rozmów

Reasumując szkoda mi już czasu na rozmowę z tobą.

Hary
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:
10 sty 2025, 21:52
.......................................................

Reasumując szkoda mi już czasu na rozmowę z tobą.
A najkrótszą drogą do rozmowy z tobą, jest całkowita ignorancja. :mrgreen:

ODPOWIEDZ