Konfiskata 250 USD przez brokera

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Moliere
Uczestnik
Uczestnik

Konfiskata 250 USD przez brokera

Nieprzeczytany post autor: Moliere »

To mój pierwszy post na forum, zacznę więc może po prostu od "dzień dobry" :)

Założyłem konto, gdyż chciałem się poradzić w następującej sprawie. Dawno temu, gdy o forexie nie wiedziałem niemal nic, wpłaciłem 250$ do firmy askobid.com. Niestety nie dało się zawrzeć żadnej transakcji (wyskakiwała błąd), support nie odpowiadał na maile, livechat nie działał wcale; postanowiłem więc po prostu wypłacić właśnie co wpłacone środki. Zlecić wypłatę system pozwalał, jednak po kilkunastu dniach wracała ona na konto w askobid, support nadal nie odpowiadał, i tak dalej. Próbowałem kilkukrotnie - za każdym razem z tym samym skutkiem.

Jako że nie były to dla mnie jakieś wielkie pieniądze, a na głowie miałem mnóstwo innych spraw, zapomniałem o tym całym askobid, z myślą, że kiedyś do tego wrócę i jakoś pewnie w końcu wypłacę.

Okazuje się jednak, że chyba się pomyliłem. Gdy dziś próbowałem zalogować się na swoje konto, komunikat oznajmił mi, że konto takowe nie istnieje. Livechat nie działa, support nie odpowiada itd., czyli wszystko jak wcześniej.

Chciałem się więc poradzić Was, co mogę zrobić. Askobid ma cypryjską licencje i, szczerze mówiąc, nie wiem czy ona jest cokolwiek warta. Gdzie więc napisać? Do jakiej organizacji mogę się poskarżyć? Czy istnieje jakieś zagraniczne forum pomagające rozwiązywać tego typu kłopoty?

P.S. Wpisuję tę wiadomość do "Off-topic", bo nie wiem czy istnieje na forum miejsce, gdzie można się zwrócić z takim problemem, a nie chcę śmiecić. Jeśli mój post pasuje lepiej w jakąś inną część forum, prosiłbym o informację gdzie go przenieść.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Konfiskata 250 USD przez brokera

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Źle to wygląda. Spróbuj napisać do nich w innej sprawie z innej skrzynki pocztowej (gmail, nie polskiej) - zobacz czy odpowiedzą. Taki test na to czy w ogóle żyją. Sprawdź też zakładkę SPAM w poczcie.

Jeśli będzie cisza to spróbuj ich wydzwonić. Jeżeli nie znasz angielskiego to niech ktoś zrobi to w Twoim imieniu. W przypadku gdyby te formy kontaktu również zawiodły to pozostaje mi chyba zasugerować kontakt z CySEC...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wel3s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wel3s »

Nie tylko Ty masz takie problemy, zagraniczne fora również obfitują w informacje o niemożliwości wypłaty pieniędzy z konta, taka firma kogucik, dręcz ich to może wypłacą, znalazłem informacje, jednej osoby, która pisała do nich dzień w dzień przez ponad 2 miesiące i w końcu zwrócili mu depozyt.

Moliere
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Moliere »

raposo pisze:Źle to wygląda. Spróbuj napisać do nich w innej sprawie z innej skrzynki pocztowej (gmail, nie polskiej) - zobacz czy odpowiedzą.
Zrobiłem tak jakiś czas temu. Napisałem z innej skrzynki, innego IP, innego kompa, jako inna osoba po prostu z pytaniem nt. ich oferty. Zero odzewu :|
raposo pisze:Jeśli będzie cisza to spróbuj ich wydzwonić. Jeżeli nie znasz angielskiego to niech ktoś zrobi to w Twoim imieniu.
Angielski nie jest raczej problemem, problemem jest to, że na ich stronie (http://www.askobid.com/metatrader/contact-us) nie ma telefonu dla Polski. Nie mam pojęcia, czy dodzwonię się na te inne numery dla innych krajów, choć chyba będę musiał spróbować.
raposo pisze:W przypadku gdyby te formy kontaktu również zawiodły to pozostaje mi chyba zasugerować kontakt z CySEC...
Czy skarga przez ten formularz kontaktowy będzie ok?
http://www.cysec.gov.cy/complaints_cifs ... ed_en.aspx
Jak z ich skutecznością? Są w stanie coś pomóc?
Wel3s pisze:Nie tylko Ty masz takie problemy, zagraniczne fora również obfitują w informacje o niemożliwości wypłaty pieniędzy z konta, taka firma kogucik, dręcz ich to może wypłacą, znalazłem informacje, jednej osoby, która pisała do nich dzień w dzień przez ponad 2 miesiące i w końcu zwrócili mu depozyt.
Dzięki, jest to jakaś opcja. W ostateczności tak zrobię, chyba nie zaszkodzi. :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Moliere pisze: Angielski nie jest raczej problemem, problemem jest to, że na ich stronie (http://www.askobid.com/metatrader/contact-us) nie ma telefonu dla Polski. Nie mam pojęcia, czy dodzwonię się na te inne numery dla innych krajów, choć chyba będę musiał spróbować.
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Nie ma na co czekać.
Moliere pisze: Czy skarga przez ten formularz kontaktowy będzie ok?
http://www.cysec.gov.cy/complaints_cifs ... ed_en.aspx
Jak z ich skutecznością? Są w stanie coś pomóc?
Nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć. Nigdy im nic nie zgłaszałem ale co Ci innego pozostaje...
Moliere pisze:
Wel3s pisze:Nie tylko Ty masz takie problemy, zagraniczne fora również obfitują w informacje o niemożliwości wypłaty pieniędzy z konta, taka firma kogucik, dręcz ich to może wypłacą, znalazłem informacje, jednej osoby, która pisała do nich dzień w dzień przez ponad 2 miesiące i w końcu zwrócili mu depozyt.
Dzięki, jest to jakaś opcja. W ostateczności tak zrobię, chyba nie zaszkodzi. :)
Tak można próbować ale jeśli to firma krzak to mogą mieć gdzieś codzienne maile... Już bardziej bym zablefował wysyłając do nich maila przez jakiegoś znajomego z kancelarii prawniczej. Może się przestraszą i wypłacą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ