Założyłem konto, gdyż chciałem się poradzić w następującej sprawie. Dawno temu, gdy o forexie nie wiedziałem niemal nic, wpłaciłem 250$ do firmy askobid.com. Niestety nie dało się zawrzeć żadnej transakcji (wyskakiwała błąd), support nie odpowiadał na maile, livechat nie działał wcale; postanowiłem więc po prostu wypłacić właśnie co wpłacone środki. Zlecić wypłatę system pozwalał, jednak po kilkunastu dniach wracała ona na konto w askobid, support nadal nie odpowiadał, i tak dalej. Próbowałem kilkukrotnie - za każdym razem z tym samym skutkiem.
Jako że nie były to dla mnie jakieś wielkie pieniądze, a na głowie miałem mnóstwo innych spraw, zapomniałem o tym całym askobid, z myślą, że kiedyś do tego wrócę i jakoś pewnie w końcu wypłacę.
Okazuje się jednak, że chyba się pomyliłem. Gdy dziś próbowałem zalogować się na swoje konto, komunikat oznajmił mi, że konto takowe nie istnieje. Livechat nie działa, support nie odpowiada itd., czyli wszystko jak wcześniej.
Chciałem się więc poradzić Was, co mogę zrobić. Askobid ma cypryjską licencje i, szczerze mówiąc, nie wiem czy ona jest cokolwiek warta. Gdzie więc napisać? Do jakiej organizacji mogę się poskarżyć? Czy istnieje jakieś zagraniczne forum pomagające rozwiązywać tego typu kłopoty?
P.S. Wpisuję tę wiadomość do "Off-topic", bo nie wiem czy istnieje na forum miejsce, gdzie można się zwrócić z takim problemem, a nie chcę śmiecić. Jeśli mój post pasuje lepiej w jakąś inną część forum, prosiłbym o informację gdzie go przenieść.