Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
tosiek83
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: 24 mar 2008, 13:43

Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

Nieprzeczytany post autor: tosiek83 »

Witam
Od jakiegoś czasu używam skryptów do zmian TimeFrame-ów równocześnie na kilku wykresach (za pomocą skrótów klawiszowych).
Ostatnio również natknąłem się na wskaźnik, który za pomocą przycisku ON:OFF pozbywa się ramek okienek wykresów (fajna sprawa taki wskaźnik bo jeśli ma się kilka wykresów to stają się one lepiej czytelne).

Wiecie może jak do kodu do tego wskaźnika dopisać kod któregoś ze skryptów tak aby przyciskiem ON:OFF zmieniać TimeFrame-y na wszystkich wykresach jednocześnie.

Próbowałem się zagłębić w kod tego wskaźnika, ale chyba za mały jestem aby coś tam ogarnąć.

Chodzi o to aby wykombinować coś takiego jak tu:
https://www.mql5.com/en/market/product/47537
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2098
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

A po co ci potrzebne takie cuda, skoro masz już guziki w MT4?
Żeby przełączało kilka okien naraz?
To trzeba napisać taką linijkę z 9-cioma guzikami i do każdego przypisać interwał, i wykorzystać metodę ze skryptu.
Wykonać ją w sekcji OnChartEvent().
Masz wszystko, czego ci trzeba w tym wskaźniku i w skrypcie.
Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2098
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

tosiek83
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: 24 mar 2008, 13:43

Re: Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

Nieprzeczytany post autor: tosiek83 »

ninjaproject pisze:
24 lis 2020, 23:07
Link do filmu:
https://youtu.be/gAoghEU7XWo
Gościu jesteś WIELKI.
Mogę prosić o udostepnienie tego stworzonego przez Ciebie wskaźnika (fajnie by było z otwartym kodem *.mq4, można by było się wtedy czegoś nauczyć).
Z góry dzięki
Pozdro

tosiek83
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: 24 mar 2008, 13:43

Re: Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

Nieprzeczytany post autor: tosiek83 »

Hej
Potrzeba jest matką wynalazków, więc pogrzebałem trochę w necie, przejrzałem kilka skryptów i wskaźników i wykminiłem taki oto wskaźniczek. Oczywiście jest on stworzone pode mnie, zmienia on za pomocą przycisków TimeFrame-y na wszystkich otwartych wykresach jednocześnie.

Niektóre elementy kodu we wskaźniku się powtarzają, no ale jeszcze nie jestem na tym etapie programowania aby to jakoś poskracać.
Chciałem zrobić jakąś funkcje do tworzenia przycisku no ale mi nie wychodziło, może kiedyś do tego dojdę jak to wykminić.

Na razie dziele się tym co ogarnąłem.

Jakieś nowe pomysły na podobny wskaźnik mile widziane.
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 158
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Zgodnie z Twoim życzeniem, poskracałem Ci kod i dodałem pozostałe TF
Zmiana TF na wszystkich wykresach.mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2098
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Jak przenieść skrypt do wskaźnika?

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Ten wasze wynalazki kijowo działają.
Zapodaję mój, jednak kodu źródłowego nie zapodam, sorry.
Dadas_Tf_Switch_All_Windows.rar
Podpowiem jednak, że w tych pierwotnych skryptach i wskaźniku zapodanym przez autora wątku wszystko jest.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

ODPOWIEDZ