DayTrading: Środa 07.01.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 07.01.2026

Nieprzeczytany post autor: setka »

na pewno 1000% lepszy dil niz kupowanie dolarow...
nie mam dolara wyzej 4 zeta, mialem franka zamineiłem go na dolara i wychodzi mi srednia 3,62 jak podrosnie sprzedaje to gowno i zamieniam te resztki na dobra trwałe... wiec mam ten szit w zasadzie bez straty od roku juz...... no spada złoto jak diabli :lol: złoto mam kupione srednio w okolicy 10k pln za uncje wiec sobie policz przy 1kg ile zyskałem a policz ile zyskali ci co kupili twoje dolary.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

kakao
Jednak zeszli jeszcze na 5715 a nawet ciut niżej.
Teraz prosze ładnie o narysowanie tego potencjalnego ORGRa do końca, a potem jego realizacje :p

ps. daleka droga do TP , o ile oczywiscie cierpliwosci wystarczy. Troche mnie to kosztowało , prób i nerwów i sl-i, żeby go dziada złapać w dołku . O ile to jest dołek oczywiscie.
Sie zobaczy. :p

EDIT. Jak wybiją trwale poziom 6115 i zrobią z niego wsparcie to bedzie " jakby luksusowo " :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Cupra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cupra »

Zamiana CHF na USD trochę za szybko na CHF widzę ORGR z zasięgiem( o ile będzie) 0,80949.

navik
Maniak
Maniak

Lipa trochę ... poziom 6k nie utrzymali na kakao. Do dupy .

A na SP500 przywitaliśmy poziom 7k. Nieźle.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Ja tam Myślę że przed dolarem prędzej Padnie EURO , Europa nie ma żadnych kart w rozgrywce geopolitycznej , USA się z nami nie Liczą a i Chiny przestały zachowywać sie po partnersku otwarcie narzucając swoje decyzje i wymagania z perspektywy Siły . Dodatkowo Ukraina na utrzymaniu i wydatki na zbrojenia , Wysokie wydatki na zbrojenia = biedne szkolnictwo nauka i szpitale .

Przemysł ciężki już się z EU wyniósł , za nim idą kolejne branże . Więc jesli wszystko będziemy importować to tym więcej Euro będzie wracać do Europy ale co jest warty pieniądz który nie ma pokrycia w żadnym produkcie .

Co do ilosci czego i ile mam to ja bym teko nie pisał na publicznym forum to co najmniej nie rozsądne :wink:

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: setka »

to jest wiedza z tv.......kurvizji. A co tam sie odbywa tak na prawd to sie dowiecie jak sie wam juz skonczy depozyt, wtedy to do was dotrze, spadną mętne szkła i wszystko bedzie klarowne ale najpierw musicie wszystko stracic. O to sie toczy ten teatr. Dlatego konicznie kupujcie dolary i wszelaki papier a wyzbywajcie sie dóbr trwałych bo za raz zaczna je drukwoac i straca wartosc, np złoto. BAX cały czas je szortuje bo dodrukowywuja i robi na tym majatek dzien w dzien.... co prawda na demo ale zawsze to jest co wrzucic dla budowy swojego wizerunku polboga....... a za bogiem ida wierne baranki...... na rzeź......

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Jeśli o mnie chodzi to za nikim nie ide :wink: , zajrzę tu z nudy nic więcej, USD nawet żadnej pary nie mam otwartej , nie gram walut za mała zmienność CFD to raczej dla zabawy . Kasę trzymam w akcjach a żeby ją stracić to firmy musiały by pobankrutować , a trzymając wiele lat masz zwrot zakupu z dywidendy.

navik
Maniak
Maniak

Nie wiem czy jest tutaj ktokolwiek, kto naśladuje Baxa. Jeżeli jest to oczywiście powodzenia zostaje życzyć :wink:

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Raczej nie da się nikogo naśladować , jeśli już to musiała by być to czysto mechaniczna sztywna strategia z opisanymi warunkami , a jesli jest w niej jakaś uznaniowość to juz grasz zupełnie co innego choć podobne to wyniki mogą być różne.

Cupra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cupra »

Za Google-BDI = Popyt na surowce i transport morski. Ruchy BDI często poprzedzają zmiany w gospodarce i na rynkach surowcowych, dając wczesne sygnały o przyszłych trendach.Z tymi metalami "trza" być ostrożnym. download/file.php?mode=view&id=199788
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany