A ty jesteś pewnien że patrzysz na USD/CAD ?

Bo u mojego broka stało się tak jak wyrysowałem

A ty jesteś pewnien że patrzysz na USD/CAD ?
Nic tobie nie zarzucam,
No nie zupełnie tak jak narysowałeś, spadło 25 pip niżej a to już trochę dużo i nie urosło tak wysoko, a to dla osoby która gra na interwale M i ma ciasny SL może mieć duże znaczenie, trudno tak przewidzieć cene …. ale nie w tym rzecz
A wg mojej spadło i urosło jak na schemacie
Nie jestem w stanie dokładnie co do pisa wyznaczyć ruchów na danych. Tak ogólnie to chodzi o schemat zachowania wykresu. Ta czerwona linia to strefa wsparcia. Na M1 jak ktoś "wyczekał" to swing w górę miał jakieś 40 pips, rynek po danych jest szybki wiec mozna było cos wyrwać z rynku. W końcu to dział DT a co do ustawiania pozycji o 14:29 to odradzam jak grać na danych to najlepiej grubo po 14:30wodzu pisze: ↑10 maja 2024, 20:51No nie zupełnie tak jak narysowałeś, spadło 25 pip niżej a to już trochę dużo i nie urosło tak wysoko, a to dla osoby która gra na interwale M i ma ciasny SL może mieć duże znaczenie, trudno tak przewidzieć cene …. ale nie w tym rzecz
Można opracować różne scenariusze ruchu ceny dla danych które będą publikowane w przyszłości i jak już znamy numery to na tej podstawie wybrać jeden ze scenariuszy. Zgadywanie jakie będą opublikowane dane jest taką samą grą jak TOTOLoto. Można przyznać, że w twojej prognozie założyłeś że dane nie będą znaczące.
Jeżeli otrzymalibyśmy Average Hourly Wages YoY 5,2 % a najlepiej jeszcze Unemployment Rate 5,9% CAD umocnił by się bardzo mocno.
Jeśli spojrzysz na mój post to wszystkie dane wyszły leprze od oczekiwań i dlatego GBP się umocnił i nic z tego SETUP nie udało się.
Jeżeli chodzi o cenę brokera to temat rzeka… ale prawda jest taka że tam nie było ceny w środku jest jedna wielka dziura na 40 PIP
Wszystkiego dobrego na weekend
ale kto tak ustalił ?
Ten co wymyślił zastosowanie fibo do rynków. Sugerując się terią DOWA. Podobnie ktos ustalił kiedyś RGRa, flage, czy objęcie bessy
no ok ja rysuje z góry na dół i tak już mi zostało
Tutaj pokazuje szczegóły Fijołek. Książkę napisał o fibo. Warto obejrzeć.