Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 19 paź 2017, 11:05     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Baton

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 474
  • Rejestracja: 13 lis 2006, 22:21
  • Lokalizacja: Warszawa, Kraków, Katowice

Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post03 sty 2014, 22:52

Potrzebny jest do tego specjalny skrypt czy można to jakoś bezpośrednio zrobić?
Obrazek
Offline

Nemsik

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 53
  • Rejestracja: 24 lip 2013, 01:41
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post03 sty 2014, 23:23

Potrzebny skrypt. Dołączam w załączniku. Można ustawić do niego skrót klawiszowy.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

Adrianoforex

Maniak

Maniak

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 09 sty 2013, 15:20
  • Lokalizacja: Europa
  • Pochwały: 2

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post03 sty 2014, 23:45

Nemsik pisze:Potrzebny skrypt. Dołączam w załączniku. Można ustawić do niego skrót klawiszowy.




Nemsik pytanie laika informatycznego. Jak to mam wrzucić do mt4 i potem uruchomić.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Online

JAREK67

Maniak

Maniak

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post03 sty 2014, 23:56

Adrianoforex pisze:
Nemsik pisze:Potrzebny skrypt. Dołączam w załączniku. Można ustawić do niego skrót klawiszowy.




Nemsik pytanie laika informatycznego. Jak to mam wrzucić do mt4 i potem uruchomić.


Kopiujesz do folderu experts/scripts.
Potem możesz utworzyć skrót klawiszowy, którym będziesz odpalał ten skrypt.
Obrazek
куда залить картинку
Ewentualnie bez skrótu przeciągasz go po prosyu na wykres.
Offline

Adrianoforex

Maniak

Maniak

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 09 sty 2013, 15:20
  • Lokalizacja: Europa
  • Pochwały: 2

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 sty 2014, 00:07

Dzięki ludziska za pomoc. Przetestuję już na początku przyszłego tygodnia. I pomyśleć, że na forum można znaleźć dzięki wam tyle rzeczy, które ułatwiają trading takim dziadkom jak ja.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Online

JAREK67

Maniak

Maniak

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 sty 2014, 00:10

Adrianoforex pisze:Dzięki ludziska za pomoc. Przetestuję już na początku przyszłego tygodnia. I pomyśleć, że na forum można znaleźć dzięki wam tyle rzeczy, które ułatwiają trading takim dziadkom jak ja.

Żebyś tyle nie gadał (pisał) tylko czytał to dużo więcej ciekawych rzeczy byś znalazł. :D
Offline

Adrianoforex

Maniak

Maniak

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 09 sty 2013, 15:20
  • Lokalizacja: Europa
  • Pochwały: 2

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 sty 2014, 00:29

JAREK67 pisze:
Adrianoforex pisze:Dzięki ludziska za pomoc. Przetestuję już na początku przyszłego tygodnia. I pomyśleć, że na forum można znaleźć dzięki wam tyle rzeczy, które ułatwiają trading takim dziadkom jak ja.

Żebyś tyle nie gadał (pisał) tylko czytał to dużo więcej ciekawych rzeczy byś znalazł. :D



:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak, pisz to gościowi ze zdiagnozowanym ADHD :lol: . Jak to mój Pan doktor napisał w diagnozie mam bardzo duży deficyt uwagi. Dlatego czytanie przeze mnie umów, regulaminów etc jest istnym koszmarem. Ale ten kto nie ma ADHD nie jest w stanie tego zrozumieć. :564:


Dlatego też w moim przypadku odpada trejdowanie od m15 wzwyż. Całe szczęście, że mam M5 bo M1 to jak dla mnie kamikadze.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Offline

Nemsik

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 53
  • Rejestracja: 24 lip 2013, 01:41
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 sty 2014, 01:26

Dopiero teraz znów tu zajrzałem, lecz widzę, że już Jarek pomógł w uruchomieniu skryptu :)

Narzędzie jest niezwykle przydatne, osobiście używam go nawet częściej niż krzyżyka. Podczas prowadzenia pozycji trzymam rękę na klawiaturze i klikam ALT + Q. Użycie akurat takiego skrótu nie jest przypadkowe - Q kojarzy mi się z angielskim słowem "quit" (specjalnie dla Adriano - "to quit" = zakończyć, przestać coś robić :wink:) a ponadto układ tych dwóch przycisków na klawiaturze pozwala swobodnie trzymać na nich rękę, bez wykrzywiania palców. Jest więc to zarówno wygodne jak i znacznie szybsze niż złapanie myszki i znalezienie X w MT4. A co jeśli w tym momencie myszka się rozładuje? :wink: (to już totalna abstrakcja, choć zdarzyła mi się raz taka sytuacja :p )
Offline

Adrianoforex

Maniak

Maniak

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 09 sty 2013, 15:20
  • Lokalizacja: Europa
  • Pochwały: 2

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post06 sty 2014, 21:02

Próbowałem to zastosować w praktyce a tu kuku:

Obrazek


i co teraz teoretyk ma z tym zrobić?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Online

JAREK67

Maniak

Maniak

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Następna

Wróć do Forex - dyskusje ogólne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości