Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 21 lis 2017, 22:16     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Adrianoforex

Maniak

Maniak

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 09 sty 2013, 14:20
  • Lokalizacja: Europa
  • Pochwały: 2

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post06 sty 2014, 20:46

Kolejny raz Jarek wielkie dzięki za pomoc. Już zadziałało.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1651
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 wrz 2017, 08:31

Witam. Ma ktoś skrypt który zamyka wszystkie pozycje jednym kliknięciem, podobny do tego https://www.mql5.com/en/code/14833, ale działający? Ten z pierwszej strony tematu pokazuje mi błąd, a ten z linku mq5 zawiesza MT4.

// 9:59 - edit -
// Aha, ten skrypt z mql5 działa jako EA. Ok, już wszystko wiem. Nieaktualne.
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10494
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 wrz 2017, 10:36

-rookie- pisze:Witam. Ma ktoś skrypt który zamyka wszystkie pozycje jednym kliknięciem, podobny do tego https://www.mql5.com/en/code/14833, ale działający? Ten z pierwszej strony tematu pokazuje mi błąd, a ten z linku mq5 zawiesza MT4.

// 9:59 - edit -
// Aha, ten skrypt z mql5 działa jako EA. Ok, już wszystko wiem. Nieaktualne.

Jak nie chcesz korzystać z EA (automatycznie blokujesz sobie dany wykres tym jednym, prostym EA) to możesz wykorzystać standardowy skrypt do zamykania wszystkich zleceń i przypisać sobie do niego skrót klawiszowy (takich skryptów jest masa - jak nie znajdziesz to mogę Ci podesłać). Zapewne też w pewnym stopniu odciąży to MT4 i nie będzie wymagało przełączania się na wykres X, aby dokonać zamknięcia pozycji ;).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1651
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 wrz 2017, 11:16

Ok, jak możesz to podeślij tutaj albo na PM. Nie pali się. Mogę poczekać nawet do weekendu na taki skrypt. Troche pobrałem tych skryptów ale nie działają, tylko ten się odpalił jako EA ale zamyka wszystkie pozycje, na wszystkich instrumentach mimo że mam wstawiony tylko na jednym wykresie. Potrzebuje takiego co zamyka tylko na danym instrumencie wszystkie pozycje, a na drugim zostawia otwarte. Do póki tam nie klikne żeby pozamykać wszystko.
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10494
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 wrz 2017, 11:50

Spróbuj tego:
http://forum.forexclub.pl/topic/1161-mt ... kich-zleceń/

Niedawno jeszcze działał więc chyba się nic nie zmieniło :). Tylko włącz autohandel w opcjach MT4.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1651
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 wrz 2017, 11:59

Działa, ale zamyka tak samo na wszystkich instrumentach pozycje. Otwieram na EURUSD i USDJPY i zamyka mi na obu mimo że wrzucam tylko na jeden wykres, ale chyba poradze sobie z modyfikacją tego skryptu. Ważne że mam działający kod. Ok, dzięki.
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10494
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 wrz 2017, 12:07

Ah Ok. Czyli miałby zamykać tylko na wybranej grupie instrumentów. Taki tez miałem ale będę miał dostęp do komputera dopiero w piątek. Jak nie uda Ci się zmodyfikować kodu to przypomnij mi się wtedy na PW :).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1651
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Zamknięcie wszystkich pozycji (MT4)

Nieprzeczytany post04 wrz 2017, 13:01

Poradziłem sobie z tym ;)
Trzeba dodać warunek if ( Symbol() == OrderSymbol() ) w pętli który sprawdza czy nazwa instrumentu jest zgodna z nazwą wysłaną w zleceniu. I tyle.
Kod: Zaznacz cały
//+------------------------------------------------------------------+
//|                                                     CloseAll.mq4 |
//|                                                  ThinkTrustTrade |
//|                                        www.think-trust-trade.com |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "ThinkTrustTrade"
#property link      "www.think-trust-trade.com"

extern string  Visit="www.think-trust-trade.com";
extern string  Like="www.facebook.com/ThinkTrustTrade";

//+------------------------------------------------------------------+
//| script program start function                                    |
//+------------------------------------------------------------------+
int start()
  {
//----
int ticket;

if (OrdersTotal()==0) return(0);
for (int i=OrdersTotal()-1; i>=0; i--)
      {//pozicio kivalasztasa
       if (OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES)==true)//ha kivalasztas ok
            {
           
           
               if ( Symbol() == OrderSymbol() )
               {
               //Print ("order ticket: ", OrderTicket(), "order magic: ", OrderMagicNumber());
               if (OrderType()==0)
                  {//ha long
                  ticket=OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(), MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_BID), 3,Red);
                  if (ticket==-1) Print ("Error: ",  GetLastError());
                  if (ticket>0) Print ("Position ", OrderTicket() ," closed. Thank you for using our script! Visit www.think-trust-trade.com for more free tools.");
                  }
               if (OrderType()==1)
                  {//ha short
                  ticket=OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(), MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_ASK), 3,Red);
                  if (ticket==-1) Print ("Error: ",  GetLastError());
                  if (ticket>0) Print ("Position ", OrderTicket() ," closed. Thank you for using our script! Visit www.think-trust-trade.com for more free tools.");
                  } 
                 
               }
            }
           
            //Print(Symbol() == OrderSymbol());
 
      }//pozicio kivalszatas vege
 
//----
   return(0);
  }
//+------------------------------------------------------------------+

Na dole jest funkcja Print jako komentarz //Print(Symbol() == OrderSymbol()) i wynik tego jest taki że pokazuje 0 lub 1 jako potwierdzenie czy instrument jest zgodny po wrzuceniu tego skryptu na wykres. Zamiast == wstawić przecinek Print(Symbol(), OrderSymbol()) wyświetli nazwy w konsoli, zakładka Expert dolny panel ( to info dla tych co nie ogarniają w ogóle ).

Wynik tego jest taki że zamyka tylko pozycje na tym wykresie ( instrumencie ) gdzie wrzucimy skrypt.

Ok, dzięki.
Obrazek
Poprzednia

Wróć do Forex - dyskusje ogólne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości