Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 12 gru 2017, 11:29     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Ważniak

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 83
  • Rejestracja: 20 lis 2015, 21:44
  • Lokalizacja: Wioska Smerfów

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post12 maja 2017, 09:39

Dzięki. Działa jak należy.
Offline
Awatar użytkownika

Pełnomocnik

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 935
  • Rejestracja: 30 cze 2010, 23:12
  • Lokalizacja: Wlkp
  • Pochwały: 1

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post27 lip 2017, 20:01

Witam

Potrzebuje wskaznika coś w rodzaju ADR, ATR, który mierzyłby dzienny range ale który wynik pokazywałby nie jako średnia a mediana, rozkład normalny...
Czy coś takiego istnieje w przyrodzie?
Ewentualnie ktoś potrafi cuś takiego zrobić?
:P
Offline
Awatar użytkownika

Jones

Maniak

Maniak

  • Posty: 1887
  • Rejestracja: 12 maja 2013, 18:27

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post27 wrz 2017, 20:56

mam strategie oparta na średnich kroczących
jak zrobić aby po osiągnięciu TP nie otwierała ponownie pozycji ?
najlepiej jak by otwarcie pozycji było tylko na sygnał i potem czeka do drugiego sygnału
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Offline

Caldeborn

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 475
  • Rejestracja: 10 lis 2015, 17:44

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post11 paź 2017, 21:04

Poszukuje kogos kto moglby zmienic mi ADX na CCI w kodzie EA. Moim zdaniem zastosowanie ADX jest bledem a EA z CCI dalby lepsze wyniki. EA z ADX otwiera zbyt szybko pozycje zanim ruch zostanie zakonczony. Ze mnie programista jak z koziej pupy traba i za jestem stary zeby sie uczyc. Z gory dziekuje i prosze o wiadomosc na priv. Tak to wyglada teraz DAX z ostatnich dwoch dni.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

kaszana10

Uczestnik

Uczestnik

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 30 lip 2015, 18:07

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post03 lis 2017, 18:22

Cześć drodzy forexowicze, to jest mój pierwszy post, choc juz od dawna ucze sie z tego portalu. Próbowałem rozgryść ten temat, ale mam problem. Potrzebuje dodac alert do wskaznika precentualzz victor noam, ale jest on w formacie ex., i nie moge nigdzie znalezc format mq4, przez to jest lipa. Moze macie jakis pomysl lub ktos oczywiście odpłatnie mógł by mi pomóc. Pozdrawiam
Offline

DydakTom

Uczestnik

Uczestnik

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 15 mar 2015, 11:03

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post22 lis 2017, 16:07

Witam
Mam uruchomiony skrypt na oknie EURUSD. Jak z tego skryptu otworzyć pozycję na innym symbolu? Np GBPUSD?
Offline
Awatar użytkownika

roman15

Gaduła

Gaduła

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post24 lis 2017, 13:38

Witam wszystkich zamiast siedzieć dłużej nad kodem zadam pytanie bardziej doświadczonym programistą
sprawa wygląda następująco zamykam grupę zleceń po x profit i tu nie ma problemu .Do tej grupy dodałem jedno zlecenie przeciwstawne o największym minusie i w komplecie chce je zamknąć co muszę zmienić oto mój kod

if(ProfitBuy>=MinProfit && b>=2)
CloseAll(OP_BUY,BuyMaxTic);

if(ProfitSel>=MinProfit && s>=2)
CloseAll(OP_SELL,SellMinTic);


void CloseAll(int aType,int ticket)
{
for(int i=OrdersTotal()-1; i>=0; i--)
if(OrderSelect(i,SELECT_BY_POS))
if(OrderSymbol()==Symbol())
if(OrderMagicNumber()==Magic)
{
if(OrderType()==aType && OrderType()==OP_BUY)
if(OrderProfit()>0 || OrderTicket()==ticket)//OrderProfit()>0 ||
if(!OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),NormalizeDouble(Bid,Digits()),Slippage,clrGreen))
Print(" OrderClose OP_BUY Error N",GetLastError());

if(OrderType()==aType && OrderType()==OP_SELL)
if(OrderProfit()>0 || OrderTicket()==ticket)
if(!OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),NormalizeDouble(Ask,Digits()),Slippage,clrGreen))
Print(" OrderClose OP_SELL Error N",GetLastError());

}

Powyższy kod zamyka grupy zleceń jednego typu co trzeba dodać aby zamknąć jedno zlecenie przeciwstawne

-- Dodano: pt 24-11-2017, 17:42 --

Już sobie poradziłem Dzięki
Poprzednia

Wróć do Programowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości