Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 20 wrz 2017, 18:28     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



VPSy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

BeQuiet

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 53
  • Rejestracja: 17 sie 2015, 22:33
  • Lokalizacja: Ziemia

Re: VPSy

Nieprzeczytany post21 cze 2016, 18:35

Polecam swvps, mają serwery w USA i UK. Bardzo szybkie łącze. Ja korzystam z USA bo jest tańszy, serwer dokładnie w Houston w Texasie. Może wydawać się że będą lagi lub coś ale naprawdę szybko realizuje wszystkie zlecenia. Płatność przez PayPal'a kartą kredytową, przynajmniej ja tak realizuję płatności. Gdyby komuś zależało na scalpingu a broker np. w PL no to wtedy można brać serwer w UK. Ja mam konto w fxpro cypr/uk i naprawdę nie mogę narzekać.

Powodzonka dla wszystkich trejdujących automatami!
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
“Whether you think you can, or you cannot, you are right.” - Henry Ford
Offline

zimnylech

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 79
  • Rejestracja: 03 cze 2012, 23:38

Re: VPSy

Nieprzeczytany post18 lip 2016, 20:47

BeQuiet pisze:Polecam swvps, mają

Powodzonka dla wszystkich trejdujących automatami!


Ja miałem, nie polecam, już pisałem dlaczego, jedyny atut to cena.
Offline

magiclong

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 78
  • Rejestracja: 15 wrz 2014, 19:47

Re: VPSy

Nieprzeczytany post09 sie 2016, 22:23

Witam
Czy ktoś ma jakąś opinie o http://www.html-serwis.pl/ lub inną firmę z Wawy na VPS
Offline
Awatar użytkownika

DanielFX

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 237
  • Rejestracja: 28 lis 2013, 14:42

Re: VPSy

Nieprzeczytany post16 wrz 2016, 17:05

Szczerze mogę polecić usługi hostingowe (VPS) firmy FXVM.net.

Pingi ok 1 ms większości brokerów, którzy mają serwery w Nowym Jorku oraz Londynie:
https://fxvm.net/en/forex-broker-latency

Stronka główna:
https://fxvm.net/en/

Na stronie Facebook lub Twitter są promo cody do zniżek ale też jest 7 dniowy Trial za $1,99:
https://fxvm.net/en/trial-forex-vps

To jest hosting przeznaczony tylko do tradingu forex, więc również support jest doświadczony w temacie forex, metatradera itp.

Promo code ze strony Facebook:
FXVMFB - daje 10% zniżki na pierwszy miesiąc, więc idealne do testowania.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
Offline

irmentruda

Maniak

Maniak

  • Posty: 1607
  • Rejestracja: 21 sie 2014, 08:51
  • Lokalizacja: Silesia

Re: VPSy

Nieprzeczytany post27 paź 2016, 10:07

znalazłem coś takiego: http://5jelly.info/vps/index.htm

niby za free, jest gdzieś jakiś haczyk?

ok, już znalazłem, scam w całej okazałości czyli wyłudzenie targetowanych maili:
https://freedomain.club/showthread.php?tid=147
Offline
Awatar użytkownika

Tymek

Maniak

Maniak

  • Posty: 1630
  • Rejestracja: 20 mar 2006, 14:39
  • Lokalizacja: Daleko od tego co złe
  • Pochwały: 17

Re: VPSy

Nieprzeczytany post02 lis 2016, 14:03

irmentruda pisze:moje pytanie: czy ktos korzysta z VPSow oferowanych w ramach kont u brokerow? jestescie zadowoleni? nie ma problemow? to sa normalne systemy udostepnione czy MT4 jest w jakis inny sposob udostepniane? planuje dywersyfikacje aktualnego rozwiazania ale nie wiem czy pakowac sie w cos takiego. troche mi to przypomina trzymanie konia w stajni nalezacej do bukmachera wyscigow konnych.


To tak jak otworzyć konto w banku i zostawić pani w kasie kartę z pinem do obsługi konta by mieć zawsze pod ręką ;)
Należy pamiętać, że kopie VPS można załadować na inny komputer i tam bez problemów skasować hasła i mieć wszystko co dusza zapragnie. Wiec jak macie "bardzo tajna super zaj..stą" strategię to broker ją już tez ma ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)
Offline
Awatar użytkownika

cytrynek

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 458
  • Rejestracja: 26 paź 2012, 23:30
  • Lokalizacja: Crackoff

Re: VPSy

Nieprzeczytany post17 maja 2017, 21:37

DanielFX pisze:Szczerze mogę polecić usługi hostingowe (VPS) firmy FXVM.net.

Pingi ok 1 ms większości brokerów, którzy mają serwery w Nowym Jorku oraz Londynie:
https://fxvm.net/en/forex-broker-latency

Stronka główna:
https://fxvm.net/en/

Na stronie Facebook lub Twitter są promo cody do zniżek ale też jest 7 dniowy Trial za $1,99:
https://fxvm.net/en/trial-forex-vps

To jest hosting przeznaczony tylko do tradingu forex, więc również support jest doświadczony w temacie forex, metatradera itp.

Promo code ze strony Facebook:
FXVMFB - daje 10% zniżki na pierwszy miesiąc, więc idealne do testowania.


Potwierdzam. Co prawda korzystałem tylko z 7 dniowego triala (Windows 2008) ale jestem pełen uznania. Support też prima sort. Obecnie korzystam z VPS Aruba Cloud pod Windows 2012 i niestety cieniutko.... Zdecydowanie polecam FXVM.
Postanowiłem żyć wiecznie. Jak na razie idzie mi świetnie ;)
Offline

irmentruda

Maniak

Maniak

  • Posty: 1607
  • Rejestracja: 21 sie 2014, 08:51
  • Lokalizacja: Silesia

Re: VPSy

Nieprzeczytany post24 maja 2017, 13:03

cytrynek pisze:sort. Obecnie korzystam z VPS Aruba Cloud pod Windows 2012 i niestety cieniutko....


korzystam też z podstawowego vps arubacloud ale pod linuxem, ciężko to było ustawić, wszystko na piechotę, sam panel www jest totalnie niezrozumiały i pogmatwany ale pojedyńczy vps wystarczający do obsłużenia 1x mt4 kosztuje 5 zł na miesiąc :)
Offline

unruhe

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 12 lip 2017, 16:47

Re: VPSy

Nieprzeczytany post30 sie 2017, 18:56

Witam :)
Myślę nad kupnem VPSa z Aruby, tego za 25 zł, bo ten za 5 zł windowsa chyba nie uciągnie ?
System byłby właśnie windows serwer 2008 lub 2012.

I tu mam pytanie do Was o logowanie się do tego VPS-a.
W domu mam windowsa xp home, który nie posiada funkcji "podłaczania pulpitu zdalnego".

Więc czy da się jakoś z poziomu windowsa xp zarządzać VPS-em ?
Robię postępy.Zerowanie kont idzie mi coraz wolniej :)
Poprzednia

Wróć do Zaplecze techniczne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości