Strategie oparte na obiektach MT4

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Aaron
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 17 mar 2013, 11:45

Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: Aaron » 11 paź 2018, 21:19

Witam,
mam pytanie do Forexowych programistów: czy jest możliwość napisania automatycznej strategii,
która będzie działać w oparciu o obiekty dostępne na MT4? Np: automat otwierający i zamykający
pozycję w chwili, gdy cena osiągnie/przekroczy odpowiednie poziomy Fibo?

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 981
Rejestracja: 05 paź 2007, 15:39
Lokalizacja: Południe

Re: Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: LowcaG » 12 paź 2018, 23:29

tak, jest taka możliwość

Aaron
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 17 mar 2013, 11:45

Re: Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: Aaron » 13 paź 2018, 20:21

Dzięki LowcaG za odpowiedź!
Taka możliwość rodzi moje kolejne pytanie: czy podjąłbyś się napisania kodu takiej strategii?
Jeżeli tak, to na kanale wiadomości prywatnych przedstawię Ci szczegółowe założenia
i być może nawiążemy jakąś współpracę...

JAREK67
Maniak
Maniak
Posty: 2145
Rejestracja: 13 lip 2006, 11:21

Re: Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 » 14 paź 2018, 20:35

Mam kilka wariantów EA wykrywających różne obiekty (w tym fibo), jeśli temat cię interesuje to daj znać na priv.
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 981
Rejestracja: 05 paź 2007, 15:39
Lokalizacja: Południe

Re: Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: LowcaG » 16 paź 2018, 11:03

Aaron pisze:Dzięki LowcaG za odpowiedź!
Taka możliwość rodzi moje kolejne pytanie: czy podjąłbyś się napisania kodu takiej strategii?
Jeżeli tak, to na kanale wiadomości prywatnych przedstawię Ci szczegółowe założenia
i być może nawiążemy jakąś współpracę...
Dzięki za propozycję, jednak skorzystaj z usług kogoś innego.
Ja na ten moment w ogóle nie piszę na zlecenie.

wybitnygracz
Bywalec
Bywalec
Posty: 8
Rejestracja: 16 paź 2018, 19:37

Re: Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: wybitnygracz » 16 paź 2018, 19:44

to ja się podepnę i zapytam.
Czy jest możliwe stworzenie strategii. Która będzie porównywać kurs jednego instrumentu z kursem innego instrumentu np. jeśli cena indeksu złota rośnie to wtedy chcę wykonać transakcje na Wig20.
Jeśli to jest możliwe proszę o nakierowanie na jakiś tuturial gdzie jest pokazane jak do tego podejść.

Aaron
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 17 mar 2013, 11:45

Re: Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: Aaron » 16 paź 2018, 20:13

Ok, rozumiem. Dzięki za info!

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 981
Rejestracja: 05 paź 2007, 15:39
Lokalizacja: Południe

Re: Strategie oparte na obiektach MT4

Nieprzeczytany post autor: LowcaG » 17 paź 2018, 11:42

wybitnygracz pisze:to ja się podepnę i zapytam.
Czy jest możliwe stworzenie strategii. Która będzie porównywać kurs jednego instrumentu z kursem innego instrumentu np. jeśli cena indeksu złota rośnie to wtedy chcę wykonać transakcje na Wig20.
Jeśli to jest możliwe proszę o nakierowanie na jakiś tuturial gdzie jest pokazane jak do tego podejść.
Jeżeli są tylko dostępne na tej samej platformie (ok, jak by były na różnych też by dało radę tylko trochę trudniej) to nie ma żadnego problemu.

Najpierw radził bym Ci zdefiniowanie co to znaczy "rośnie" itd.
Potem hm.. gdzieś tu na forum jest kurs, jednak jeżeli masz warunki proste to jest to tak proste, że myślę, tutaj na forum ktoś Ci pomoże. ogólnie większość funkcji pobierające dane mają na wejsciu gdzie możesz podać symbol, i przy warunkach otwaracia podajesz symbol jednego instrumentu, a otwierasz pozycję oczywiście na drugim (tam też podajesz symbol)

I to by było tyle.
Ogólnie raczę poszukać na google w stylu "MQL4 open position" i tam dostaniesz funkcję. Tyle, że jeżeli nic nei miałeś wspólnego z programowaniem to nie wiem czy nie prościej będzie zlecić to komuś.(nie, nie oferuję się ;) )
Ale jak stworzysz wątek, i wrzucisz te warunki i sam zaczniesz, to może ktoś pomóc

ODPOWIEDZ