Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Re: Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

hhhllllh pisze:w DT same rekiny pływają, został bym tam zjedzony, to inna liga, najlepsi z najlepszych na forum, wydaje mi sie że z 5 to jawni bangsterzy ! a tak to nie wiem pisze aktualnie do tego co sie dzieje, jak gdzies to opublikowane jest to przepraszam bo nawet mnie to zbytnio nie interesuje tylko irytuje takie publiczne komentowanie prywatnych wiadomosci.
nikt nie wie o co chodzi ale o cos chodzi wiec jest to cos wspanialego xD a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ? xD

Jak cię nie interesuje?
Przecież przed chwilą się zainteresowałeś ;)
Sam nie wiesz o co ci chodzi :p
I nie rób proszę śmietnika w tak dobrym dzienniku ;)

:564:
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Kim widzisz ja założyłem konto aby uzmysłowić ludziom to ze grasz jednak na demo i robisz ich w bambuko. Widzisz ja Ciebie szanuje ze względu jakim człowiekiem jesteś i po części tym czym się zajmujesz bi wiem ze nie jest łatwo. Ale wole jeśli ktoś gra w otwarte karty.... Nie lubię oszczerstw takich jakie prezentujesz w oparciu o to jakie konto masz. Nie oszukujmy się ale jest to konto demo. Widzisz ja może nie spekuluje duża suma bo jest to kilkaset dolarów ale jednak jest to konto realne i mogę powiedzieć że gram zgodnie ze swoimi oczekiwaniami. Jest to małe konto ze względu na to ze na większe aktualnie mnie nie stać ale też kładę nacisk na naukę. Sam spekulowalem swojego czasu z dość dobrymi osiągnięciami w oparciu o bo /fbo ale porzucilem to ze względu na brak czasu i aktualnie gram inna technika. Proponuje Ci abyś zaczął grać naprawdę realnie nawet z takim depo jak ja a gwarantuje Ci ze Twoja gra zmieni się o 180st :-) pozdrawiam i szczerze namawiam do konstruktywnej opinii. Pamiętaj w kupie siła ;-) po to jest to forum

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

ważne by namieszek wiedział o co chodzi, czy naprawde mam kontynuowac ten temat i napisac o co chodzi ? delikatnie zwróciłem uwage by nie stosować takich chwytów na zgliszczach tego watku gdzie ogladalnośc wynosi jakieś 150 odswieżen na godzine ? dalej mam rowijać podtekst tajemniczości ? Więc dobra zainteresowało mnie to strasznie, możecie podac link gdzie sa umieszczone te informacje ktore tak tajemniczo tu przemycacie ? czy mam rozpisac sie o paru ostatnich postach namieszka w tym jurnalu ktory ostatnio jest hitem forum i jak to wyglada z boku ?
Czemu namieszek puszcza cos na PW skoro jest to na forum ? hehehe

dobra nie interesuje mnie to, koncze tu na dzis bo nie ma ani adriana ani kimkolwieka xD
a z wami nie chce mi rozpisywac bo ogolnie zwisa mi to, to taka zaczepka by namieszek mial swiadomosc ze nie ma tak latwo w tej Polskiej mentalnosci nieudacznikow co im na gieldzie nie wychodzi i ogolnie wszedzie widza spiski xD :564:
POZDRO !

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

hhhllllh pisze:sie tylko nie wkurzaj :564: wiesz jak jest
spoko, nie mam za co się wkurzać, bo nie mam nic za "kołnierzem" :wink:

niczego nie sprzedaję i nie reklamuję, bo wrzuciłem opis wymyślonego sysa w DT już jakiś czas temu i wiem że trochę osób z tego korzysta, ale żeby nie być gołosłownym i nikt mi niczego nie zarzucił to teraz muszę go wrzucić tutaj i może też Kimkolwiek z tego skorzysta na przyszłość :roll:

nie jest to żaden super, hiper system tylko przynoszący zyski(bo gralla nie ma i nie będzie), ale na bazie tego można wiele się nauczyć i zrozumieć zasadę działania kresek/poziomów
co więcej podstawą jest klikanie na podstawie planu, założeń a nie na pałę jak to wielu uprawia a efekty wiadomo jak się kończą...

KOPIA WIADOMOŚCI Z PW (przesyłałem ją wielu osobom po wcześniejszych zapytaniach od momentu publikacji)
Odnośnie poziomów jakie podaje w DT :wink:
http://www.forexticket.pl/pl/tools/03-01-pivot-point
lub
http://www.actionforex.com/markets/pivo ... 040848154/
Musisz uwzględnić kwotowanie u Twojego broka, bo mogą występować rozbieżności :!:

Tu masz rozpiskę tego sysa:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p655779

To przykłady z 19.02. (z komentarzem) :
każda kreska, nie ważne czy to R, Pivot lub S, jeżeli zostaje przebita korpusem;
przykład dla S zamknięciecie jest poniżej poziomu, szykujesz się do zajęcia pozycji zgodnie w przebiciem
kolejna świeczka korpusem zamyka się poniżej otwierasz pozycję zgodnie z kierunkiem wybicia/przebicia poziomu i SL powyżej poziomu/kreski

Odpuszczam trejdy gdy wybicia kresek/poziomów spowodowane są danymi, czyli wtedy kiedy jest spory impuls względem wcześniejszego zachowania ceny.
Nie stawiam oczeków bo wszycho klepię z palca, a także klikam tylko wtedy jak jestem przed kompem.
Mam 12 par non stop na widoku na 2 monitorach ale ogólnie mam stanowisko 3 monitorowe, więc zawsze coś się znajdzie do kliknięcia.

a tu masz przykład na L:
GBPCAD
R2 - 1.8408
R1 - 1.8336
Pivot - 1.8290
S1 - 1.8218
S2 - 1.8172

popatrz na GBPCAD M5 12:50 GMT (korpus przebija S1)
12:55 zamknięcie korpusem powyżej poziomu
13:00 wejście w L z SL poiniżej S1 z TP na kolejnym poziomie czyli Pivocie
13:35 zaliczone TP

Tak cena chodziła cały dzionek:
http://screenshooter.net/1520333/tiwcqar

a teraz wersja M15
12:30 zamknięcie korpusa(1.82218) czyli powyżej S1
12:45 wchodzi w L
13:30 zaliczone TP na Pivocie

Musisz sam dopasować wielkość SL, bo to zależy od wielkości pozycji i Twojego depo
zacznij najmniejszą z możliwych pozycji, co może dać Ci dodatkowy spokój przy większym SL

GBPUSD
R2 - 1.6781
R1 - 1.6732
Pivot - 1.6694
S1 - 1.6645
S2 - 1.6607

07:40 GMT zamknięcie korpuem powyżej Pivota
07:45 kolejny korpus, więc L do R1
08:05 zaliczone TP

Lepiej łapać pojedyńcze zasięgi od kreski do kreski i nie liczyć na więcej, bo można przyżydzić :!:
Poobserwuj na spokojnie sobie zachowanie ceny przy kreskach i jak już ogarniesz, nabierzesz pewności zacznij dopiero klikać.

TYLE TEJ OGÓLNEJ WIADOMOŚCI

jeżeli komuś podpasuje takie klikanie to mogę życzyć na zdrowie, a jeżeli nie to też nie widze problemu bo jest na rynku, w necie od metra i ciut ciut sysów, strategii...do wyboru do koloru :564:

może faktycznie, mój błąd że na łamach jurnala pogawędki sobie z Ramzesem uprawiam, ale to z powodu utrudnionego kontaktu z nim na PW a wiem że częściej tu zagląda niż czyta wiadomości przesyłane za pośrednictwem forum :D

sorki już więcej nie będę i obiecuję poprawę :oops: :564:

hhhllllh czy teraz lepiej i przeprosiny przyjęte :?: :p :d
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Ramzes pisze:Grzesiu czemu mnie wkręcasz?
już nie będę, ale teraz wyglądaj listonosza... :d :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Kimkolwiek pisze:Witajcie. Przyznam ze nawiedzil mnie lekki szkwal ale nie ma strachu bo: jestem ustawiony dziobem na poludnie a po drugie moj statek potrafi sie utrzymac na falach dochodzacych Do ponad stu pipsow w skali but for ta. Ze wzgledu na wysokie burty. Kierunek Na edku jest sluszny. Niedlugo nastapi dokowanie z nieuszkodzonym TP na pokladzie

No no, trafiłeś na tajfun. Dobrze, ze giercowałeś na tak mało zmiennej parze jak edek. Dzięki temu było sporo emocji o dziwo jak na demo :) Czemu tylko grales S ? Przeciez było logiczne ze skoro na usdchf doszli po knota z grudnia a na eurusd nie przez pocisk na eurchf to w niedługim czasie to zrobia, więc jutro wzleci jeszcze trochę wyżej i dopiero można się lapac w S z jakims rozsądnym SL. :)

Nie załamuj się, to tylko demo. Na realu zaboli bardziej.

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Tak ogólnie mogłeś zrobić sobie osobny watek gdzies w systemach, spełnił bys sie jako nauczyciel pewnie jakies pochwały bys dostał itp a tak to wartosciowy materał zginie gdzies tutaj za pare dni nikt o tym nie bedzie pamietaj w tym hejcie. a jest to wartosciowe bo to Twoje prawdziwe i szczere przemyslenia, szkoda tego.

sam mialbym pare pytan ale nie tutaj i nie dzisiaj

jeszcze raz przepraszam :564:
papa

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

niemiaszek pisze:może faktycznie, mój błąd że na łamach jurnala pogawędki sobie z Ramzesem uprawiam, ale to z powodu utrudnionego kontaktu z nim na PW a wiem że częściej tu zagląda niż czyta wiadomości przesyłane za pośrednictwem forum :D
Jakie wiadomości? ;)

Zaglądam bo powiem szczerze że od dobrych chyba 2 lat nic nie pisałem.
Zaglądałem sobie w spokoju.
I takiego gówna jak ten dziennik i stabilnego konia to już tutaj dawno nie było.
Chociaż pamiętam że ty też Niemiaszku bez sl grałeś ;) To nas irytowało straszliwie hehe
Często jak znikałeś to długo jeszcze rozmawialiśmy i obgadywaliśmy cię ;)
Może dlatego nic nie nauczyliśmy się. Zamiast zająć się nauką to plotkowaliśmy jak stare baby :D
A jedyna kobieta kosiła pipsy tak jak ty i z nami nie gadała w ogóle :P
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Ramzes pisze:
Jones pisze:
Ramzes pisze:
Edek już 140 pipek :D 50% depo bym na tym wykręcił :) czasem lepiej zajać pozycję i zamknąć platforme....
ja na tych 70 pipsach łacznie na kapitale i wszystkich rachunkach zarobiłem około 1,5%
taka dniówka jest dla mnie super :D
kiedys też sie lewarowałem po woli mi przechodzi
Co komu potrzeba ;)
Wiadomo że jest tam jakaś ilość kasy na miesiąc co zwyczajnie wystarcza.
I wtedy można ryzykować 0.2% na transakcje :)
Jeśli u ciebie 1.5 % to dla ciebie ok to zazdroszcze :)
Chciałbym tak :P

Ja pierdykam, bez przesady... Kto tu zagląda? Brokerzy powinni pozmniejszać dźwignie do 1:10, trochę by się tu wtedy wyludniło i jednocześnie, cale forum by zyskało :) ale wtedy by nie zarobili :)

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

EFFECTIVE pisze:Ja pierdykam, bez przesady... Kto tu zagląda?
Co masz na myśli?

Wiesz... Żeby wyjąć powiedzmy 20k miesiecznie ryzykując powiedzmy okolo 0.5% albo mniej na transakcje to depo trzeba mieć spore.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2014, 20:37 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ