Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 19 paź 2017, 11:08     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Okno "Wykres Tickowy" w Metatrader

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

naczelnik

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 24 sty 2013, 00:04

Okno "Wykres Tickowy" w Metatrader

Nieprzeczytany post04 lut 2013, 12:57

Witam,
Mam problem z ilością wyświetlanych ticków w oknie z tikami. Wykres jest bardzo krótki, a na prawo ciągnie się długa pusta przestrzeń (załączyłem zrzut tego okna). Próbowałem już zmieniać ilość wyświetlanych słupków w ustawieniach Metatradera (opcja "Słupki na wykresie"), ale na nic to się zdało.
Ktoś wie co może być problemem? Czy jakiś plugin może na to wpływać?
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

forexsowicz91

Pasjonat

Pasjonat

Re: Okno "Wykres Tickowy" w Metatrader

Nieprzeczytany post05 lut 2013, 10:22

jak chcesz mieć tickowy wykres w dużej perspektywie, to daj wykres symbolu na m1, wykres liniowy, MA(1) z poziomem +wielkość spreadu. zoom dopasuj do potrzeb. :)
Offline

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1537
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Okno "Wykres Tickowy" w Metatrader

Nieprzeczytany post17 wrz 2017, 11:28

Witam, potrzebuje skryptu który będzie rysował wykres tickowy jak w tym panelu który jest w MT4 ( resources/image/73666 ) tyle że chce to mieć na osobnym wykresie jak inne instrumenty i widzieć cały wykres, z możliwością przewijania, a nie tylko fragment w panelu po lewej. Pewnie da się to zrobić jako wskaźnik, pobrać z funkcji lasttick https://docs.mql4.com/constants/structures/mqltick i dać 2 wykresy liniowe które będą rysowały cene ASK i BID, ale zanim to ogarne troche minie czasu, dlatego wole spytać czy ktoś posiada działający skrypt takiego wykresu tickowego pod MT4.
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10397
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Okno "Wykres Tickowy" w Metatrader

Nieprzeczytany post18 wrz 2017, 09:45

- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1537
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Okno "Wykres Tickowy" w Metatrader

Nieprzeczytany post18 wrz 2017, 09:57

raposo pisze:Sprawdź sobie to:
http://fxcraft.biz/produkt/fxcraft-tick-chart/

Działa, nie pokazuje cen i szerokości spreadu ale to plik mq4 więc można zmodyfikować. To jest to czego szukałem. Dzięki.
Obrazek

Wróć do Forex - dyskusje ogólne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości