Odświeżanie wskaźnika mql4

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Odświeżanie wskaźnika mql4

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

Witajcie, korzystam z platformy aliortrader i mam problem ze wskaźnikami. Otóż już któryś raz z kolei zauważyłem nie do końca poprawne rysowanie się wskaźników napisanych w mql4. Problem występuje tylko na protrader/aliortrader

Opis problemu:
Problem dotyczy rysowania bieżących linii (ich końcówek odnoszących się do najnowszych ticków/świec) Czyli momentów sygnałowych. Linie/Histogram itp. rysowane są w linii prostej i dopiero po ręcznym odświeżeniu rysowane są poprawne ale zaraz potem kolejne są ponownie błędne. w załączniku przesyłam wizualny opis problemu.

Macie jakiś pomysł? albo wiecie jak to z automatu w kodzie odświeżać? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

gregorio99
Gaduła
Gaduła

Re: Odświeżanie wskaźnika mql4

Nieprzeczytany post autor: gregorio99 »

Program napisany w mql4 już w swojej definicji w funkcji start() ma za zadanie ciągłe odświeżanie czy raczej po każdym ticku wykonywania się od początku (no chyba że napiszesz tak żeby się tak nie robiło)
Problem bardziej leży w samym kodzie.
Jeżeli działa pod metatrader a nie działa w protrader to moim zdaniem kod jest skopany - metatrader go łyknie a protrader nie - poszukaj w sieci może są jakieś wyjątki lub zalecenia dla protrader.

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

W takim razie wina leży po stronie kompilatora(?) protrader-a. Ponieważ większość skryptów mql tak działa. Jak znajdę rozwiązanie to je zamieszczę ale chyba lepiej jak spróbuje przerobić skrypt na C#.
W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

Z tym odświeżaniem w MT4 też jest kwestia dyskusyjna. Bo odświeżamy zgodnie z następnym tickiem a niekiedy, gdzie jest słaba zmienność ceny trwa to dość długo. Można chyba zrobić odświeżanie w oparciu o czas. Na przykład co jedną sekundę albo 0.5 sekundy itd. W sieci jest trochę tematów o tym, ale mi się nie udało zrobić osobiście tego.

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

Problem odświeżania rozwiązany. Nikiedy późno w nocy zanim nastąpi następny tick trzeba czekać 30 sekund albo i dłużej. Gdy mamy wiele obiektów graficznych wystarczy, że zmienimy TF albo przesuniemy wykres i znowu musimy czekać na kolejny tick zanim obiekty się ustawią na swoim miejscu.

Z pomocą przychodzi nam wskaźnik CHART_REFRESH_MS.mq4, gdzie podajemy jeden parametr EA_DELAY_MS = 200 w milisekundach.

Aby działał poprawnie musi być "Umożliw import DLL".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ