Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 16 gru 2017, 21:35     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Od 1000zł Real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1728
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post17 wrz 2017, 16:20

Nieśmiertelny Trader pisze:On z jednej aż tyle nie wycisnął, teraz wystarczy że otworzysz drugą i osiagniesz polowe takiego wyniku jak z pierwszej. Tak czy siak RR wynioslo u Ciebie 1:17 a to bardzo, bardzo duzo.

No poleciałem dalej z testami i 13.09 między 15:30 a 22:00 był ruch spadkowy na 116.5 pips ( EURUSD ), wlazłem za całe 1700 PLN i wziąłem 49.9 pips z tego, czyli 43% całego ruchu. I equity urosło z 1700 do 5291. Otworzyło pozycje na 203224 jednostek i tylko z tej 1 pozycji bez dokładek zarobiłem 3630 PLN. Więc dźwignia 1:500 pozwoliła otworzyć tak duża pozycje na 203224 jednostek a to wymaga 8673 PLN zabezpieczania dla 1:100 bo https://www.dukascopy.com/trading-tools ... calculator
8673 / 2 = 4336.5 - wymaganego marginesu dla dźwigni 1:200
8673 / 3 = 2891 - wymaganego marginesu dla 1:300
8673 / 5 = 1734.6 - wymagane equity dla 1:500

Kod: Zaznacz cały
15:13:14 id:12 label:order1505659864917 instrument:EUR/USD order command:SELL amount:0.203224 fill time1505306216707 open price:1.19826 close price:1.19327 profit in pips:49.9 profit in USD:1014.09 profit in account currency:3630.25 stop loss price:1.20327 take profit price:1.19327

Ok.
Obrazek
Offline

trader niedoskonaly

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 90
  • Rejestracja: 26 gru 2014, 21:18
  • Lokalizacja: Od 2008

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post17 wrz 2017, 16:41

Ciężko powiedzieć jak dokładnie to u sponta wyglądało i jakie kiedy było zaangażowanie w określonych momentach, ale na pewno nie było ono cały czas pełne Popadacie w zbytnią euforię i próbujecie to ubierać w schematy i jakieś sztywne ramy, a tak nie można. Jeśli będziecie próbowali to zrobić to nigdy, nawet w małym stopniu, nie uda wam się zbliżyć do podobnego wyniku. Tu potrzeba tej nielubianej uznaniowości, to ona pozwala osiągać świetne wyniki, ale też ona prowadzi do spektakularnych upadków. W ostatnich miesiącach często udawało mi się zwielokrotnić depozyty 10-15 krotnie od jednego do kilku dni i zawsze robiłem to trochę inaczej. Z tym, że maksymalnie od kwoty 1k. Dwa razy próbowałem z kwotą 5-7k i dzięki temu jestem w plecy :( to było za dużo.

Jeśli nawet spont używał dźwigni 1:500 to nie robił tego na jednym instrumencie, z tego co było widać, więc warto to wziąć pod uwagę. Przy dźwigni 1:100 angażujemy się w jeden instrument, nie wyobrażam sobie angażowania się w JEDEN instrument przy dźwigni 1:500 - chce to zobaczyć :D nie ma opcji, nie ma. Dźwignia na całym rachunku a dźwignia na poszczególnych instrumentach w grze to bardzo istotna różnica. Wzięliście to pod uwagę?
Obrazek
Obrazek
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1728
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post17 wrz 2017, 16:49

Wiem że jakbym rozkładał na kilka instrumentów to większa zmienność gdzie indziej ,większe ruchy i już mam wolny margin żeby dokładać, ale chyba nie da rady zrobić symulacje na kilku instrumentach jednocześnie, tylko na jednym moge się bawić tak w jforex.
Obrazek
Offline

spontfx

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 935
  • Rejestracja: 05 wrz 2012, 13:55

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post18 wrz 2017, 09:30

Hejka
Gdzie takie dzwignie daja ?
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1728
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post18 wrz 2017, 10:38

Jeśli chodzi Ci o to wyżej... to jest symulator na testerze historycznym jforex i tam można ustawić dowolną dźwignie. To tylko demo.
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 885
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 22:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post18 wrz 2017, 12:26

rookie, nie jestem pewien, ale w dukasie nie możesz chyba lewarować pozycji keszem z niezamkniętych zleceń. Bo chyba o to chodzi w tej metodzie - popraw mnie, jeśli się mylę...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1728
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post18 wrz 2017, 12:44

T-REX pisze:rookie, nie jestem pewien, ale w dukasie nie możesz chyba lewarować pozycji keszem z niezamkniętych zleceń. Bo chyba o to chodzi w tej metodzie - popraw mnie, jeśli się mylę...

Możesz dokładać

Na dole, gdzie jest stan konta...Used Margin - stała wartość, suma margin requirements https://www.dukascopy.com/swiss/english ... ts/margin/ liczona dla ustawień dźwigni, Free Margin - jeśli pozycje zarabiają wtedy free margin się zmienia na plus, tak samo jeśli tracą na minus. Z tego jest liczony Use of leverage. Czyli możesz dokładać o ile masz wystarczający free margin, inaczej system odrzuci zlecenie albo zredukuje pozycje do tego co możesz otworzyć. Żeby otworzyć 1000 jednostek na EURUSD czyli najmniejszą pozycje na dźwigni 1:100 potrzeba aktualnie 42.88 PLN. Więc kiedy pozycje wygenerują zysk 50 PLN to na dźwigni 1:100 będziesz mógł otworzyć tylko 1000 jednostek.
Obrazek
Offline

ext3

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 147
  • Rejestracja: 04 maja 2010, 20:46

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post20 wrz 2017, 10:43

Nieśmiertelny Trader pisze:wchodzę w sprawdzone setupy


Hej, to może podzielisz się przykładami takich sprawdzonych setupów? i Danbo może skorzysta ;)
Offline
Awatar użytkownika

danbo86

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 759
  • Rejestracja: 29 gru 2009, 00:53

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post27 wrz 2017, 10:25

-rookie- pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:On z jednej aż tyle nie wycisnął, teraz wystarczy że otworzysz drugą i osiagniesz polowe takiego wyniku jak z pierwszej. Tak czy siak RR wynioslo u Ciebie 1:17 a to bardzo, bardzo duzo.

No poleciałem dalej z testami i 13.09 między 15:30 a 22:00 był ruch spadkowy na 116.5 pips ( EURUSD ), wlazłem za całe 1700 PLN i wziąłem 49.9 pips z tego, czyli 43% całego ruchu. I equity urosło z 1700 do 5291. Otworzyło pozycje na 203224 jednostek i tylko z tej 1 pozycji bez dokładek zarobiłem 3630 PLN. Więc dźwignia 1:500 pozwoliła otworzyć tak duża pozycje na 203224 jednostek a to wymaga 8673 PLN zabezpieczania dla 1:100 bo https://www.dukascopy.com/trading-tools ... calculator
8673 / 2 = 4336.5 - wymaganego marginesu dla dźwigni 1:200
8673 / 3 = 2891 - wymaganego marginesu dla 1:300
8673 / 5 = 1734.6 - wymagane equity dla 1:500

Kod: Zaznacz cały
15:13:14 id:12 label:order1505659864917 instrument:EUR/USD order command:SELL amount:0.203224 fill time1505306216707 open price:1.19826 close price:1.19327 profit in pips:49.9 profit in USD:1014.09 profit in account currency:3630.25 stop loss price:1.20327 take profit price:1.19327

Ok.


Witam.
Może ktoś z Was wstawić lub wysłać mi jakiegoś robota co:
-ustawia siatkę zleceń oczekujących w danym kierunku czyli buy stop i sell stop.
- Siatke zleceń gdzie się ustawia co ile punktów ma być zlecenie ustawione.
- Można w nim ustawiać TP wyrażony w punktach lub w poziomach danej waluty.
- Oczywiście z Sl i ryzykiem do ustalenia.
- "magiczny" przycisk który ustawia siatkę od aktualnej ceny rynkowej.

Myślę że to dobry pomysł na wykorzystanie dużej dźwigni i ruchu bez większej korekty.
Mam nadzieję że znajdzie się ktoś chętny...
Pozdrawiam
nie bądź zachłanny... bądź cierpliwy... bądź ostrożny...
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

xhDog

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 674
  • Rejestracja: 05 cze 2014, 17:25

Re: Od 1000zł Real

Nieprzeczytany post27 wrz 2017, 13:22

danbo86 pisze:
Witam.
Może ktoś z Was wstawić lub wysłać mi jakiegoś robota co:
-ustawia siatkę zleceń oczekujących w danym kierunku czyli buy stop i sell stop.
- Siatke zleceń gdzie się ustawia co ile punktów ma być zlecenie ustawione.
- Można w nim ustawiać TP wyrażony w punktach lub w poziomach danej waluty.
- Oczywiście z Sl i ryzykiem do ustalenia.
- "magiczny" przycisk który ustawia siatkę od aktualnej ceny rynkowej.

Myślę że to dobry pomysł na wykorzystanie dużej dźwigni i ruchu bez większej korekty.
Mam nadzieję że znajdzie się ktoś chętny...
Pozdrawiam


Moze to: https://youtu.be/6YZ-0_bZyLA

W pelni funkcjonalna 30dniową wersje testowa i manual mozesz pobrac ze strony i przetestowac: http://darkmoonfx.com/traderagent/#tab-51-3
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
PoprzedniaNastępna

Wróć do Forex Journal

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości