NLA alert
NLA alert
witam, mam prośbę potrzebny mi alert na ten wskaźnik, gdy d1 jest zielone to alert załącza się raz jak i h1 pojawi się zielone i na odwrót d1 jest czerwone i jak h1 zrobi się czerwone, krótki sygnał nom i dobrze by było żeby słownie na jakiej to parze się wydarzyło , wiem ze to trudne nom ale może ktoś potrafi , bardzo bym prosił system moim zdaniem zarabia ale jest malutko sygnałów na nim wiec muszę mieć ten alert może i komuś innemu się też przyda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: NLA alert
bardzo was błagam napiszcie mi to , muszę mieć ten alert inne systemy gry scalping mi nie wychodzi opisane tu z systemów na m5
może ktoś się za to zabrał wiec niech napisze aby nie dublować i nie zajmować niepotrzebnie czasu innych
może ktoś się za to zabrał wiec niech napisze aby nie dublować i nie zajmować niepotrzebnie czasu innych
pewna osoba już mi to napisała więc dodaje tu może komuś się przyda
witam, pytałem się w podobnej kwestii tu : http://forex-nawigator.biz/forum/ciekaw ... ml#p592832
Chodziło o podobny wskaźnik - czy ta "pewna osoba" co ci to napisała byłaby uprzejma dołożyć jeszcze do tego wskaźnika 2 interwały ?
czyli np. żeby można było stosować ten indykator do tego sytemu Price Action Scalping
/ gdyby interwały były wpisywane jako extern int
http://www.forexstrategiesresources.com ... -scalping/
pozdrawiam
Chodziło o podobny wskaźnik - czy ta "pewna osoba" co ci to napisała byłaby uprzejma dołożyć jeszcze do tego wskaźnika 2 interwały ?

/ gdyby interwały były wpisywane jako extern int
pozdrawiam
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
Marek,
w załączniku wysyłam to o co prosiłeś. Powinno działać. Z mailem jest tak, że musisz skonfigurować skrzynkę do wysyłania maila. Jest to w mt4 w narzędziach, zakładka email. Musisz założyć sobie jakiegoś maila na wp.pl (wp testowałem i działa, bo ogólnie jest problem z szyfrowaniem, mt4 tego nie obsługuje stąd też gmail np nie działa) SMTP server dla wp.pl TO : smtp.wp.pl:587 (podaje żebyś już nie szukał). Jak już ustawisz wszystko to kliknij test i zobacz czy Ci mail przyjdzie. Jak tak to wskaźnik będzie wysyłał komunikaty w podobny sposób.
Pozdrawiam.
w załączniku wysyłam to o co prosiłeś. Powinno działać. Z mailem jest tak, że musisz skonfigurować skrzynkę do wysyłania maila. Jest to w mt4 w narzędziach, zakładka email. Musisz założyć sobie jakiegoś maila na wp.pl (wp testowałem i działa, bo ogólnie jest problem z szyfrowaniem, mt4 tego nie obsługuje stąd też gmail np nie działa) SMTP server dla wp.pl TO : smtp.wp.pl:587 (podaje żebyś już nie szukał). Jak już ustawisz wszystko to kliknij test i zobacz czy Ci mail przyjdzie. Jak tak to wskaźnik będzie wysyłał komunikaty w podobny sposób.
Pozdrawiam.
Dziękuje Rayzeel za pomoc i że pamiętałes o mnie,
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam,
Czy może ktoś pomóc w napisaniu EA na podstawie wskaźnika Rayzeel'a powyżej "CandleAlarm[4TF} 1.0.0" ,które :
- po spełnieniu warunku jaki jest we wskaźniku ( czyli 4 świece zamykają się w takim samym kolorze o pełnej godzinie 1H, 30M, 15M i 5M ) wstawi zlecenie BUY_Stop lub SELL_Stop o X pipsów nad /pod CLOSE świecy 1H.
- SL i TP jako zmienna do wpisywania,
Chodzi automatyzację systemu Price Action scalping z tej stronki ;
Pozdrawiam programistów
Czy może ktoś pomóc w napisaniu EA na podstawie wskaźnika Rayzeel'a powyżej "CandleAlarm[4TF} 1.0.0" ,które :
- po spełnieniu warunku jaki jest we wskaźniku ( czyli 4 świece zamykają się w takim samym kolorze o pełnej godzinie 1H, 30M, 15M i 5M ) wstawi zlecenie BUY_Stop lub SELL_Stop o X pipsów nad /pod CLOSE świecy 1H.
- SL i TP jako zmienna do wpisywania,
Chodzi automatyzację systemu Price Action scalping z tej stronki ;
Pozdrawiam programistów

Na Twoją prośbę EA działające na zasadach tego wskaźnika. Kwestia tylko TFu, na którym działa, bo na podstawie tej świecy będą wystawiane zlecenia. Jak będzie to H1 to zlecenie może być wystawiane nie częściej niż 1 godzina ( o ile warunki są spełnione ). Aby uchwycić sam moment, w którym wszystkie TFy zamknęły akurat świecę to EA musi działać na najwyższym z czterech zadanych TFów.
-- Dodano: śr 04-12-2013, 20:34 --
Wersja v2, gdzie kasowane są zlecenia oczekujące jak wystąpi sygnał przeciwny.
-- Dodano: śr 04-12-2013, 20:34 --
Wersja v2, gdzie kasowane są zlecenia oczekujące jak wystąpi sygnał przeciwny.
Solą życia jest kasa.