Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Konklawe
Bywalec
Bywalec

Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN

Nieprzeczytany post autor: Konklawe »

Witam,
To moj pierwszy post zatem witam Wszystkich serdecznie!
Mam pytanko/problem otoz dnia 15.stycznia mialem u jednego brokera SELL na CHFPLN na
0.5 lota. Mialem na koncie ok 20tys myslac, ze to jest bezpieczna poduszka. Przez
ostatnie lata jak handlowalem na takiej ilosci to tak tez bylo. Nie ustawiam tez stop
lossow. W ub czwartek nie dosc, ze mi konto wyczyszczono z tych 20tys to jeszcze broker
zamknal pozycje w najlepszym dla siebie momencie a najgorszym dla mnie tak ze teraz
jescze musze doplacic mu ok 30tys zl. No poprostu masakra!

A tyle nie mam. Co myslicie broker moze mi teraz zrobic jak nie uzupelnie konta?
Co wogole powinienem zrobic?

Pozdrawiam,
Rafal

Mpapiez

Re: Nieuzupelnienie konta FX po masakrze na CHFPLN

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Nie rób na razie nic.
Przy okazji podaj nazwe brokera. Jeżeli jest to jakiś bardzo zagraniczny problem to i tak ciężko mu będzie cokolwiek z ciebie ściągnąć. A jest duża szansa, że brok pokryje saldo ujemne i będziesz mieć zerowy stan.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

primo: podaj jaki to broker

secundo: kto gra S na parze z PLN bez SL widząc, że PLN się osłabia (vide krosy usd/pln, gbp/pln itp).
inna sprawa, że ten SL zapewne i tak by niewiele dał

i po trzecie: jak to polski broker (i do tego ECN) np mForex, to obawiam się, że będą ściągać należność :(
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Konklawe
Bywalec
Bywalec

Mpapiez pisze:Nie rób na razie nic.
Przy okazji podaj nazwe brokera. Jeżeli jest to jakiś bardzo zagraniczny problem to i tak ciężko mu będzie cokolwiek z ciebie ściągnąć. A jest duża szansa, że brok pokryje saldo ujemne i będziesz mieć zerowy stan.
To jest Bossa. Ja pisze reklamacje teraz do nich. Zobacze co bedzie. W kazdym badz razie nie chce "uciekac", nieplacic itp.
Jest to chyba najwiekszy broker w Polsce wiec mam nadzieje, ze jakas ugode zawrzemy.
Poprostu koszmar.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

przemolb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemolb »

Konklawe pisze:Witam,
To moj pierwszy post zatem witam Wszystkich serdecznie!
Mam pytanko/problem otoz dnia 15.stycznia mialem u jednego brokera SELL na CHFPLN na
0.5 lota. Mialem na koncie ok 20tys myslac, ze to jest bezpieczna poduszka. Przez
ostatnie lata jak handlowalem na takiej ilosci to tak tez bylo. Nie ustawiam tez stop
lossow. W ub czwartek nie dosc, ze mi konto wyczyszczono z tych 20tys to jeszcze broker
zamknal pozycje w najlepszym dla siebie momencie a najgorszym dla mnie tak ze teraz
jescze musze doplacic mu ok 30tys zl. No poprostu masakra!

A tyle nie mam. Co myslicie broker moze mi teraz zrobic jak nie uzupelnie konta?
Co wogole powinienem zrobic?

Pozdrawiam,
Rafal

witam rafale jestem w podobnej sytuacji ja mam na minus 36 tys zapraszam na priv jaka platforma

-- Dodano: 20 sty 2015, 19:43 --
tez jestem klientem bossy z duzym debetem

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

Macie jakieś wieści? Jestem ciekaw jak zachowa się mój broker. Mnie ta sytuacja nie dotknęła bo nie tykam ani "Polaków" ani crossów frankowych. Ale jestem ciekaw. Tym bardziej, że wiemy jak zachowało się np. FX Pro.

Awatar użytkownika
Konklawe
Bywalec
Bywalec

grubaspekula pisze:Macie jakieś wieści? Jestem ciekaw jak zachowa się mój broker. Mnie ta sytuacja nie dotknęła bo nie tykam ani "Polaków" ani crossów frankowych. Ale jestem ciekaw. Tym bardziej, że wiemy jak zachowało się np. FX Pro.
No niestety moj broker mnie bezwarunkowo wzywa do uzupelnienia konta. Powoluja sie w pismie do mnie na punkty umowy.
Ale mysle: ide na walke i zakladam strone, forum i poszkodowani przez brokerow czy cos w tym stylu. Ogolnie zrobie szum w mediach i portalach spoelcznosciowych!
Nie chodzi mi o ten fakt tego czwartku 15.01 tylko ale uswiadomienie ludziom jak perfidne sa te umowy z brokerami FX, jak niesprawiedliwe to jest, ze broker moze wszystko a my tylko doplacac, doplacac i doplacac.
Mam jeszcze innych pomyslow. Bede na biezaco Was informowac. Wszystko podam publicznosci na tacy;) Wkurza mnie to, ze o frankowiczach ciagle sie mowi w mediach a o ludziach co traca na gieldach i na - FX cisza. A czesto sa to dramaty.

3majcie kciuki;)

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Konklawe pisze:Ale mysle: ide na walke i zakladam strone, forum i poszkodowani przez brokerow czy cos w tym stylu. Ogolnie zrobie szum w mediach i portalach spoelcznosciowych!
Nie chodzi mi o ten fakt tego czwartku 15.01 tylko ale uswiadomienie ludziom jak perfidne sa te umowy z brokerami FX, jak niesprawiedliwe to jest, ze broker moze wszystko a my tylko doplacac, doplacac i doplacac
Nie no... poważnie myślisz, że nastraszysz jakiegoś brokera robiąc mu czarny PR na pejsbuku?
Myślisz, że żyjesz w kraju myślicieli i inteligentów, którzy zaczynają od czytania jakichkolwiek umów? Rozejrzyj się!
Przeciętny kowalski na słowo forex/brokerzy forex wie, że to bagno i żadnych perfidności dodawać nie musisz. Tyle, że to nic nie zmieni! Ktoś się oburzy i co? Da Ci lajka? Nie ma na co więcej liczyć!
Ruch oburzonych trzeba było organizować przed podpisem u brokera.

Podpisałeś umowę prawną!
Jaka by nie była i jakie by to prawo nie było, to ktoś to wcześniej przyklepał i ten sam podmiot (rząd/UE) raczej nie będzie po Twojej stronie, bo nie chesz go przestrzegać.

Nie jestem przeciw Tobie i życzę Ci, żeby coś z tego wyszło. Problem polega na tym, że oprócz poczucia Twojej niesprawiedliwości nie masz kompletnie nic na swoją obronę. Przede wszystkim ustawionego SL. Nie wiem jaką linię obrony zamierzasz obrać w sądzie, skoro masz na pewno taki albo bardzo podobny zapis:

Dźwignia finansowa

Transakcje na rynku walutowym oraz CFD wiążą się ze stosowaniem dźwigni finansowej, co może zadziałać zarówno na Państwa korzyść, jak i na niekorzyść. Inwestowanie z użyciem dźwigni finansowej niesie ze sobą wysokie ryzyko i istnieje możliwość utraty wszystkich zainwestowanych funduszy, jak również konieczności dokonania dodatkowej dopłaty aby utrzymać pozycję. W przypadku niedotrzymania wymogów dotyczących depozytów, Państwa pozycja może zostać zamknięta, a Państwo będziecie ponosić odpowiedzialność za wszelkie związane z tym straty. Aby zabezpieczyć się przed ryzykami transakcji, należy stosować odpowiednie strategie w rodzaju zleceń automatycznego zamykania pozycji (stop loss) w celu zredukowania strat lub stosowania zleceń z limitem ceny.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

ODPOWIEDZ