Wie ktoś może co może być przyczyną restartowania komputera przez MT4 (FxPro)?
Wczoraj platforma działała normalnie, dzisiaj gdy próbuje ją załączyć to automatycznie restartuje mi się komputer. Odinstalowanie i ponowna instalacja, nic nie zmienia.
Format C:?
MT4 restartuje komputer
Re: MT4 restartuje komputer
Bez przesady z tym formatem 
Powodem tej sytuacji jest na pewno najnowszy build MT4, który aktualnie próbuje Ci się zainstalować. Proponuję przetestować proste rozwiązanie - wgraj najnowsze pliki bezpośrednio do katalogu, w którym masz zainstalowaną platformę.
Nie mogę dodać tak dużego załącznika bezpośrednio do wiadomości, więc możesz ściągnąć go z moich plików:
https://www.dropbox.com/s/p2mgzm0gdj0a5ix/MT4.ZIP?dl=0
PS.
Nadal uważam, że mimo aktualizacji zrobionych pod nowe systemy Windows, najlepiej instalować MT4 w niestandardowym katalogu z pełnymi uprawnieniami. Lepiej chodzi.

Powodem tej sytuacji jest na pewno najnowszy build MT4, który aktualnie próbuje Ci się zainstalować. Proponuję przetestować proste rozwiązanie - wgraj najnowsze pliki bezpośrednio do katalogu, w którym masz zainstalowaną platformę.
Nie mogę dodać tak dużego załącznika bezpośrednio do wiadomości, więc możesz ściągnąć go z moich plików:
https://www.dropbox.com/s/p2mgzm0gdj0a5ix/MT4.ZIP?dl=0
PS.
Nadal uważam, że mimo aktualizacji zrobionych pod nowe systemy Windows, najlepiej instalować MT4 w niestandardowym katalogu z pełnymi uprawnieniami. Lepiej chodzi.
Darkst pisze:Wie ktoś może co może być przyczyną restartowania komputera przez MT4 (FxPro)?
Wczoraj platforma działała normalnie, dzisiaj gdy próbuje ją załączyć to automatycznie restartuje mi się komputer. Odinstalowanie i ponowna instalacja, nic nie zmienia.
Format C:?
mam od wczoraj to samo.. już nawet winxp jest od nowa zainstalowany i nic..
-- Dodano: 12 cze 2015, 17:03 --
Naprawione

jak by było pomocne, to ściągnąłem service Pack 3 do Windows XP i po uruchomieniu jest OK

kmicic41, rozwiązaniem u Ciebie było tylko i wyłącznie zainstalowanie service pack 3 ?
To samo i u mnie się zrobiło na xp, reinstalacja programu nic nie daje, rada zbyszka też nie.
Wydaje się, że mt4 padło w chwili gdy zaczęło ściągać aktualizację z neta. Teraz za każdym razem jak go uruchamiam, to restartuje się system.
Mało dzisiaj sraczki nie dostałem, jak władowałem się w wielką pozycję i program się wysypał.
To samo i u mnie się zrobiło na xp, reinstalacja programu nic nie daje, rada zbyszka też nie.
Wydaje się, że mt4 padło w chwili gdy zaczęło ściągać aktualizację z neta. Teraz za każdym razem jak go uruchamiam, to restartuje się system.
Mało dzisiaj sraczki nie dostałem, jak władowałem się w wielką pozycję i program się wysypał.
tak, tylko i wyłącznie service pack3
Aby kntrolować automatyczne aktualizacje można sobie dopisać: /skipupdate we właściowściach skrótu z którego uruchamiamy nasze MT4,
dokładnie w rubryce "Element docelowy" na samym końcu ścieżki, przykład :
Aby dokonać aktualizacji wystarczy uruchomić MT4 z głównego folderu, albo przygotować sobie drugi skrót bez dopiska.
dokładnie w rubryce "Element docelowy" na samym końcu ścieżki, przykład :
Kod: Zaznacz cały
Element docelowy: "C:\Program Files\MetaTrader 4\terminal.exe" /skipupdate