Milioner z Forexu
- MyOnlySpace
- Stały bywalec
Milioner z Forexu
Ciekawi mnie czy dużo jest osób (jeśli w ogóle) które dzięki temu rynkowi zdobyły fortunę. Coś na wzór przysłowiowego "od zera do milionera". Słyszeliście o takich szczęściarzach?;)
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.
- tyler_durden
- Gaduła
Re: Milioner z Forexu
Słyszeliśmy, ba - miałem takiego szczęściarza na uczelni. Teraz robi magisterkę w Londynie i pracuje w City. O ile dobrze pamiętam, nie zrobił miliona, ale coś koło 200-250 tyś.
ciągle głupi ...
Wbrew pozorom na Forexie nie ma aż tak wielu milionerów. Łatwiej jest zrobić dużą stopę zwrotu z mniejszej ilości pieniędzy, niż z dużej.
Samych osób, które zarobiły milion i więcej może być sporo, ale prawdziwych krezusów nie szukajmy na rynkach terminowych i wśród traderów. To nie jest droga do bycia najbogatszym, ale bogatym.
"Prawdziwie pieniądze robi się na giełdzie" To dobre stwierdzenie. Kwestia skali.
Samych osób, które zarobiły milion i więcej może być sporo, ale prawdziwych krezusów nie szukajmy na rynkach terminowych i wśród traderów. To nie jest droga do bycia najbogatszym, ale bogatym.
"Prawdziwie pieniądze robi się na giełdzie" To dobre stwierdzenie. Kwestia skali.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Pewnego razu widzialem taka rzecz, odbywalo sie to na moich oszach, trader dosiegl sumy 1 milion $ (troche wiecej) i zamknal rachunek (to byl PAMM).
A jednak wlasny kapital goscia byl 500K $, wiec zrobil on 100% (zwyczajna sprawa wsrod traderow
)
zostac milionerem na forexe czy nie... to nie tak waznie jak zastanawiac sie - z jakej sumy to zrobic; z 970 000 to jedno, z 100 $ - to co innego
A jednak wlasny kapital goscia byl 500K $, wiec zrobil on 100% (zwyczajna sprawa wsrod traderow

zostac milionerem na forexe czy nie... to nie tak waznie jak zastanawiac sie - z jakej sumy to zrobic; z 970 000 to jedno, z 100 $ - to co innego

Napisz coś więcej o tym ciekawym przypadku. Te tysiące to w zł czy innej walucie ? Nie chwalił się od ilu zaczynał i jaki czas mu zajęło dojście to podanej kwoty ?tyler_durden pisze:Słyszeliśmy, ba - miałem takiego szczęściarza na uczelni. Teraz robi magisterkę w Londynie i pracuje w City. O ile dobrze pamiętam, nie zrobił miliona, ale coś koło 200-250 tyś.
heh.. w PL to tylko Szaymon M
i Krzysztof C
A Soros?
Ale bez jaj.. w takim UK z gadki IB do GS wiem,że kont tam takich nie brakuje gdzie min jet wiadomo ile.. także..
Podobnie chłopców na CME mało nie jest w NY czy Chicago..

Ale bez jaj.. w takim UK z gadki IB do GS wiem,że kont tam takich nie brakuje gdzie min jet wiadomo ile.. także..
Podobnie chłopców na CME mało nie jest w NY czy Chicago..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Tylko u nas wszyscy mają romantyczne dosyć wyobrażenie-zrobiłem 1 mln z 100 $, i wszystko sam !.A ci ,,chłopcy'' już w połowie drogi do tego załorzyli firmy,wykupili miejsce na giełdzie czy właśną działalność doradczą itp-zabezpieczyli się przed prawie nieuniknionymi problemami.Rzeczywistość nawet tych którym się udało jest inna niż w Polsce sobie ludzie to wyobrażają.reptile pisze:Podobnie chłopców na CME mało nie jest w NY czy Chicago..