let's scalp ;)
Re: let's scalp ;)
Małym lotem i przez krótki czas więc pytanie czy to kogoś gdziekolwiek zaprowadzi? Nawet zmiana brokera co miesiąc, nie dość, że będzie męcząca, to na długą metę nieefektywna.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Najgorsze chyba będą jednak poslizgi przy zamykaniu na trailingstopie i sl. Na tym w codziennej grze robot traci najwięcej. Poczekam jeszcze do jakiegoś dnia z ważnymi danymi i wtedy zobaczę na co pozwala broker.
Szkoda, bo demo tak fajnie rosnie.
Szkoda, bo demo tak fajnie rosnie.

Właściwie to chyba już koniec testów.

img
Modyfikacja zlecenia trwała ponad 30 sekund.
Takich modyfikacji w tym czasie na demo było kilka. Każda trwała nie dłużej niż 0.3 sekundy.
Jeszcze wycinek ze strony armady.

screenshot
Powinni dopisać: "składaj zlecenia gdzie chcesz my i tak je zmodyfikujemy kiedy przyjdzie odpowiedni czas. Dla nas odpowiedni "

Oczywiście strata na pozycji.
Ale jakby kto pytał to obowiązuje:

image url

img
Modyfikacja zlecenia trwała ponad 30 sekund.

Takich modyfikacji w tym czasie na demo było kilka. Każda trwała nie dłużej niż 0.3 sekundy.
Jeszcze wycinek ze strony armady.

screenshot
Powinni dopisać: "składaj zlecenia gdzie chcesz my i tak je zmodyfikujemy kiedy przyjdzie odpowiedni czas. Dla nas odpowiedni "

Oczywiście strata na pozycji.

Ale jakby kto pytał to obowiązuje:

image url
-
- Maniak
Dobre, dobre w tym czerwonym. Dozwolone tylko odpowiednio dostosują ci warunki okołorynkowe i transakcyjne.
Ile razy to juz przerabiałem. Dlatego 6 lat temu dałem sobie spokój ze strategiami skalpującymi.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
No widzisz. A ja na siedem lat "zabawy w tej piaskownicy" pierwszy raz zająłem się skalpowaniem automatycznym.Adrianoforex pisze:Dobre, dobre w tym czerwonym. Dozwolone tylko odpowiednio dostosują ci warunki okołorynkowe i transakcyjne.Ile razy to juz przerabiałem. Dlatego 6 lat temu dałem sobie spokój ze strategiami skalpującymi.
Czas chyba powrócić do mojego ulubionego handlu manualnego.

Skalpowanie to jak żółtaczka noworodków. Każdy musi to przejść.

-
- Maniak
JAREK67 pisze:No widzisz. A ja na siedem lat "zabawy w tej piaskownicy" pierwszy raz zająłem się skalpowaniem automatycznym.Adrianoforex pisze:Dobre, dobre w tym czerwonym. Dozwolone tylko odpowiednio dostosują ci warunki okołorynkowe i transakcyjne.Ile razy to juz przerabiałem. Dlatego 6 lat temu dałem sobie spokój ze strategiami skalpującymi.
Czas chyba powrócić do mojego ulubionego handlu manualnego.
Skalpowanie to jak żółtaczka noworodków. Każdy musi to przejść.
W latach 80-tych XX wieku tez były w moim środowisku różne systemy skalpujące. Część "kolegów" skalpowała zachodnich turystów. Druga część kolegów była skalpowana przez SB i MO. A czasami na weekend potrafił oskalpować nas NBP.

Mam sygnały od jednego z kolegów z forum, który testuje podobną koncepcję swoim robotem.
Niestety on również potwierdza, że egzekucja/modyfikacja zleceń w Armadzie jest masakryczna.
Otwarcie około 10 sekund, modyfikacja podobnie, albo generalnie TradeDisabled wywala.
Niestety on również potwierdza, że egzekucja/modyfikacja zleceń w Armadzie jest masakryczna.
Otwarcie około 10 sekund, modyfikacja podobnie, albo generalnie TradeDisabled wywala.

- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Proszę przesłać nam na adres pomoc@armadamarkets.pl logi oraz numery zleceń to sprawdzimy o co chodzi. Bez tego nie będziemy w stanie w żaden sposób wyjaśnić sytuacji oraz Panom pomóc.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
-
- Maniak
Jarek dawaj. Zgłosiła się Armada do ciebie.Hi hi hi. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale chyba problem byłby rozwiązany, gdyby otwarcie powiedzieli, że scalping odpada.
Wysłałem logi. Dostałem odpowiedź, z której wynika w zasadzie jedno. Moje zlecenia z konta realnego idą do Armady kilkanaście/dziesiąt sekund. Zlecenia z konta demo idą kilkaset milisekund.
Nagrałem film. Widać na nim jak to wygląda. Skandalem jest natomiast to, że nie mogłem zamknąć pozycji ręcznie. Aż do restartu platformy włącznie.
Jeszcze go nie upublicznię. Poczekam co ma to powiedzenia broker.. bo widzę, że w ich dzienniku też się dym zaczyna.
BTW. Wtym czasie wszystkie demo instancje ładnie zarobiły.
Nagrałem film. Widać na nim jak to wygląda. Skandalem jest natomiast to, że nie mogłem zamknąć pozycji ręcznie. Aż do restartu platformy włącznie.
Jeszcze go nie upublicznię. Poczekam co ma to powiedzenia broker.. bo widzę, że w ich dzienniku też się dym zaczyna.
BTW. Wtym czasie wszystkie demo instancje ładnie zarobiły.