Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 28 lut 2017, 00:12     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 691
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 22:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: JForex

Nieprzeczytany post30 sie 2016, 11:16

Mam pytanko odnośnie pobierania aktualizacji przez JF. Mam zainstalowaną platformę ( bez konieczności aktualizowania javy) W momencie odpalenia platforma sama wyszukuje sobie aktualizacje. Dzisiaj pokazała, że brak aktualizacji, a następnie wyskoczyło dodatkowe okienko z informacją, że jest nowa aktualizacja do wersji 1.1 (moja obecna wersja to 1.019). czyli w głównym oknie żadnego komunikatu o potrzebie pobrania czegokolwiek, i jednoczesna informacja, ze aktualizacja jednak jest. Wcześniej czegoś takiego nie było. Brak e-maila o jakiejś krytycznej aktualizacji ( może warto coś takiego na przyszłość?)Ktoś to pobierał? Na stronie Dukasa też nie widzę informacji na temat aktualnych wersji programu...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 9877
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post30 sie 2016, 11:26

To może opiszę jak wyglądało to u mnie, co prawda na Macu, ale to prawdopodobnie bez znaczenia.

Uruchomienie aplikacji przez skrót -> informacja o dostępnej aktualizacji w nowym oknie przed możliwością logowania -> przejście przez proces instalacyjny, czyli wybór języka, miejsca aktualizacji, skrótów -> zakończenie aktualizacji i wyskoczenie nowego okna logowania.

Wszystko bez problemów. Zainstalowałem, zalogowałem się, większych zmian nie widzę :).

Chyba żaden broker nie wysyła informacji o aktualizacjach platformy, chyba, że jest to wręcz kluczowe, aby móc ją uruchomić (w końcu przy włączeniu platformy i tak się dowiadujemy, że jest coś nowego), a z tego co wiem "stara" wersja JForex też dalej działa. Jeśli nie wyskakuje Ci ponownie okno z możliwością aktualizacji to wejdź po zalogowaniu do zakładki Pomoc -> Sprawdź aktualizacje.
Obniż prowizję na rynku FOREX

FOREX CLUB - Rabaty u brokerów STP ECN MTF: - Vipro Markets (-10%) - XTB (Negocjuj CASHBACK) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (negocjuj stawkę) - FxPro

Zapraszamy do kontaktu - WWW w profilu
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 691
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 22:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: JForex

Nieprzeczytany post30 sie 2016, 11:37

raposo pisze:To może opiszę jak wyglądało to u mnie, co prawda na Macu, ale to prawdopodobnie bez znaczenia.

Uruchomienie aplikacji przez skrót -> informacja o dostępnej aktualizacji w nowym oknie przed możliwością logowania -> przejście przez proces instalacyjny, czyli wybór języka, miejsca aktualizacji, skrótów -> zakończenie aktualizacji i wyskoczenie nowego okna logowania.



tak to właśnie wyglądało, tylko
wejdź po zalogowaniu do zakładki Pomoc -> Sprawdź aktualizacje.

po sprawdzeniu aktualizacji okazuje się, że mam najnowszą wersję. (1.019 a nie 1.1) :?: :?
Może wydziwiam, ale mam zasadę, że na kompie do pracy nie oglądam gołych bab ani nie instaluję niepewnego staffu. Więc może powstrzymam się z instalką parę dni, jak nie zrobisz na forum "puaczu" że Jezusmariaokradli!!! to też zainstaluję... :mrgreen: Dzięki za szybki odzew!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 9877
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post30 sie 2016, 11:45

Ok, rozumiem :). Na razie nie widzę żadnych różnic, poza innym wyglądem okna do logowania :D.
Obniż prowizję na rynku FOREX

FOREX CLUB - Rabaty u brokerów STP ECN MTF: - Vipro Markets (-10%) - XTB (Negocjuj CASHBACK) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (negocjuj stawkę) - FxPro

Zapraszamy do kontaktu - WWW w profilu
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 9877
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post06 wrz 2016, 07:58

Oprócz wprowadzonej w ostatnim czasie aktualizacji została także wypuszczona JForex w wersji 3 Beta. Na razie oczywiście dostępna tylko dla kont demonstracyjnych jednak już można testować wdrożone nowości. Więcej detali co zostało zmienione na naszej stronie:
http://forexclub.pl/nowa-wersja-jforex- ... py-polsce/

Dodatkowo, pod koniec września w 4 dużych miastach Polski zostaną poprowadzone przez polski team seminaria dot. właśnie JForex. Harmonogram w powyższym linku. Zapraszamy do zapisów - ilość miejsc ograniczona.
Obniż prowizję na rynku FOREX

FOREX CLUB - Rabaty u brokerów STP ECN MTF: - Vipro Markets (-10%) - XTB (Negocjuj CASHBACK) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (negocjuj stawkę) - FxPro

Zapraszamy do kontaktu - WWW w profilu
Offline

krystian74

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 544
  • Rejestracja: 28 sty 2011, 11:05

Re: JForex

Nieprzeczytany post11 wrz 2016, 15:55

Mam problem z wykresem "Zakres". W czasie weekendu nie umiem dociągnąć historii. Nie ważne jaki mam ustawiony zakres czy 2pip czy 20pip. Może to jest wina samego programu JForex. W trakcie trwania notowań jest wszystko OK. Może jakieś pomysły?
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 9877
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post11 wrz 2016, 22:01

krystian74 pisze:Mam problem z wykresem "Zakres". W czasie weekendu nie umiem dociągnąć historii. Nie ważne jaki mam ustawiony zakres czy 2pip czy 20pip. Może to jest wina samego programu JForex. W trakcie trwania notowań jest wszystko OK. Może jakieś pomysły?

Z tym chyba nic nie zrobisz. Mam to samo ale JForex od samego początku miał problemy z poprawnym działaniem w weekendy - swego czasu nawet nie można było go wtedy uruchomić.
Obniż prowizję na rynku FOREX

FOREX CLUB - Rabaty u brokerów STP ECN MTF: - Vipro Markets (-10%) - XTB (Negocjuj CASHBACK) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (negocjuj stawkę) - FxPro

Zapraszamy do kontaktu - WWW w profilu
Online

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 630
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post12 wrz 2016, 06:17

Mogliby dodać opcję "Add alarm" lub coś takiego, żeby klikając prawym przyciskiem myszy na poziomej linii jednym kliknięciem ustawić alarm na tym poziomie [ macie screen w załączniku ]. Nie uważacie, że to byłoby lepsze niż ten standardowy alarm, który jest teraz w dolnym panelu, w którym nie ma żadnego dźwięku, tylko okno pop-up. No właśnie. Nie wiem jak u was, ale u mnie nie ma dźwięku choć wygląda jakby były 2 rodzaje alarmów. Mogliby to poprawić w nowej wersji. A tak poza tym, to mimo początkowych oporów powoli przekonuję się do nowej wersji jforex.

// edit - najlepiej z domyślnie ustawionym alarmem dźwiękowym i ceną BID jako poziom po którym zostanie aktywowany ten alarm. To byłaby opcja domyślana, a na dole w panelu można by edytować jak teraz inne warianty czyli ASK> BID<, pup-up, itp. Gdyby zrobili coś takiego... Czasem chciałbym skorzystać z alarmu, ale ten obecny jest bezużyteczny i takie rozwiązanie byłoby moim zdaniem lepsze niż to co jest teraz.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

RAY of Sunshine

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 551
  • Rejestracja: 08 wrz 2010, 19:33

Re: JForex

Nieprzeczytany post20 wrz 2016, 09:57

Witam,

Mam problem z Jforex, mianowicie po dzisiejszych automatycznych aktualizacjach w Windows 10 po odpaleniu Jforex okna wyglądają tak jak na zdjęciu w załączniku:

Nie mogę dodawać wykresów itp. Czy ktoś miał do czynienia z czymś takim i mógłby mi pomóc?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 691
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 22:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: JForex

Nieprzeczytany post20 wrz 2016, 11:11

U mnie wszystko hula (win7) ale czas wgrywania wykresów po włączeniu platformy, i zmiany TF to masakra.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
PoprzedniaNastępna

Wróć do Platformy transakcyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości