IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Do Moderatorów:
Czy można przywrócić wcześniejsze posty o IronFX ? ( były ostrzażenia ).

agatalucz pisze:Właśnie wysłałam już logi tego zlecenia i screen z sytuacją.
Jak to może być, że broker różnie traktuje zlecenia ?
Na swoją korzyść z obydwu stron.

Log z dnia 21 luty ze zleceniem BUY Stop
14:27:07 '304581': order was opened : #4249746 buy stop 1.00 EURJPY. at 124.392 sl: 0.000 tp: 0.000
i screen z sytuacją na wykresie
pamiętam tą sytuacje, w ten dzień pożegnałem jednego brokera który wyciął podobny numer (axis ). Zdjęcie poniżej to taką samą pozycje miałem u porządnego brokera.

w razie nieskutecznej reklamacji należy ostrzec przed tym brokerem na:
http://www.forexfactory.com
http://www.forexpeacearmy.com/
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

NiceFox to był osobny wątek i to jeszcze przed zmianą bazy forum więc napewno nie ma szans.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Informacja, aby rozwiać wszelkie wątpliwości: W stosunku do poprzedniego tematu były roszczenia IronFx tylko na nieprawdziwe informacje podawane przez ich byłą pracownicę. Wypowiedzi zostały usunięte, niestety na skutek problemów w bazie danych MYSQL (przy przechodzeniu na nową wersję forum i serwer) stary wątek jak i wiele innych, w których były robione modyfikacje po prostu się popsuły i aby odzyskać bazę danych sporo uszkodzonych tematów automatycznie zostało usuniętych.

Zresztą stary skrypt i baza danych forum były tak przestarzałe, że można by o tym nowele napisać. Wiele for miało także ograniczenia czasowo, gdzie tematy znikały po pewnym czasie, żeby nie obciążać bazy danych. Teraz praktycznie nie mamy żadnych limitów.

Zakończmy tym OFF TOPIC - Proszę o merytoryczne wypowiedzi na temat tego brokera.

Awatar użytkownika
goldman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goldman »

Jaki jest wymagany depozyt początkowy dla rachunku Micro ?
Pozdrawiam
Kto gra grubo wygrać musi.

filipej
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: filipej »

Czy miał ktoś kiedykolwiek problem z wypłata depozytu z Ironfx ? Co sądzicie o trwającej promocji 100 % bonus ? Czy broker na tym nie traci ? Czy moze go taka promocja doprowadzic do bankructwa?

Awatar użytkownika
rewers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rewers »

poczytaj jakiego rodzaju rachunków dotyczy ta promocja- podpowiem rachunków "śmieciowych" na których żaden poważny inwestor nie handluje a jedynie początkujący :)
Obrazek

piotr.maro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: piotr.maro »

Witam,
mam pytanie jak to jest z tym bonusem 50%.
Załóżmy że wpłacam na depozyt 20 tys. Dostaje bonus 10 tys. Razem jest 30 tys.

Załóżmy, że po tygodniu ( były transakcje oczywiście) czy dwóch wypłacam 10 tys. lub 5 tys.
Czy redukują mi bonus o to pobranie/wypłatę?

Dzięki za info
Pozdr
Nie ponoszę odpowiedzialności za wyrażoną opinię o forex

pko24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

re:
"Załóżmy, że po tygodniu ( były transakcje oczywiście) czy dwóch wypłacam 10 tys. lub 5 tys.
Czy redukują mi bonus o to pobranie/wypłatę?"

tak, nigdy nie wypłacisz tego "bonusa", pozwala zawierac wieksze transakcje, alternatywnie takie same z bardziej oddalonym "stop out"
wg mnie matematycznie (jesli sie myle poprawcie mnie), technicznie jest za zastepstwo wieszego lewara, zamiast 1:500, np. 1:750 ? inna forma komunikacji, która technicznie sprowadza się do tego samego

piotr.maro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: piotr.maro »

pko24 pisze:re:
"Załóżmy, że po tygodniu ( były transakcje oczywiście) czy dwóch wypłacam 10 tys. lub 5 tys.
Czy redukują mi bonus o to pobranie/wypłatę?"

tak, nigdy nie wypłacisz tego "bonusa", pozwala zawierac wieksze transakcje, alternatywnie takie same z bardziej oddalonym "stop out"
wg mnie matematycznie (jesli sie myle poprawcie mnie), technicznie jest za zastepstwo wieszego lewara, zamiast 1:500, np. 1:750 ? inna forma komunikacji, która technicznie sprowadza się do tego samego
Nie chce wypłacać bonusu bo nie można ;-) i zasadę większego margin lewel rozumiem ale chodzi mi o to czy wypłata moich środków np 5 k spowoduje zmniejszenie bonusy o 2,5k?
Nie ponoszę odpowiedzialności za wyrażoną opinię o forex

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

piotr.maro pisze:mam pytanie jak to jest z tym bonusem 50%.
Załóżmy że wpłacam na depozyt 20 tys. Dostaje bonus 10 tys. Razem jest 30 tys.

Załóżmy, że po tygodniu ( były transakcje oczywiście) czy dwóch wypłacam 10 tys. lub 5 tys.
Czy redukują mi bonus o to pobranie/wypłatę?
Jeśli wpłaciłeś 20 tys, dostałeś 10 tys. bonusu i teraz wypłacisz powiedzmy 10 tys. to bonus zostanie proporcjonalnie zredukowany. 10 tys. to połowa z początkowych 20 tys. wpłaty więc stracisz też połowę przyznanego bonusu ( 5 tys. )
pko24 pisze:tak, nigdy nie wypłacisz tego "bonusa", pozwala zawierac wieksze transakcje, alternatywnie takie same z bardziej oddalonym "stop out"
No właśnie nie, ten bonus nieco różni się od podobnych propozycji u innych broków. Owszem, nie da się go wypłacić, ale można go stracić :D Propozycja jest bardzo ciekawa bo jeśli zarabiasz, to wszystko co zarobisz jest Twoje, a jeśli tracisz to część strat idzie z bonusu. Wpłaciłeś 20 tys., dostałeś 10 tys.. Jeśli zarobisz 15 tys. to masz na koncie łącznie 45 tys, z czego 35 tys. możesz wypłacić. A jeśli stracisz 15 tys. to będziesz miał na koncie 15 tys. i do wypłaty aż 10 tys. Więc 5 tys. strat pokryje się z bonusu. Mimo, że stracisz 15 tys. to ze środków do wypłaty ubędzie tylko 10 tys.

Promocja wydaje się być bardzo korzystna i wcale nie jest tylko pośrednim zwiększeniem dźwigni. Jak już ktoś zakłada tam konto to warto też znaleźć kogoś kto już je tam ma i skorzystać na nagrodzie za polecenie. http://www.ironfx.com/pl/promotions/refer-a-friend
Dla niektórych kwoty nie są ogromne ale to zawsze jakiś grosz, nawet podzielony na dwóch :)

ODPOWIEDZ