piotr.maro pisze:mam pytanie jak to jest z tym bonusem 50%.
Załóżmy że wpłacam na depozyt 20 tys. Dostaje bonus 10 tys. Razem jest 30 tys.
Załóżmy, że po tygodniu ( były transakcje oczywiście) czy dwóch wypłacam 10 tys. lub 5 tys.
Czy redukują mi bonus o to pobranie/wypłatę?
Jeśli wpłaciłeś 20 tys, dostałeś 10 tys. bonusu i teraz wypłacisz powiedzmy 10 tys. to bonus zostanie proporcjonalnie zredukowany. 10 tys. to połowa z początkowych 20 tys. wpłaty więc stracisz też połowę przyznanego bonusu ( 5 tys. )
pko24 pisze:tak, nigdy nie wypłacisz tego "bonusa", pozwala zawierac wieksze transakcje, alternatywnie takie same z bardziej oddalonym "stop out"
wg mnie matematycznie (jesli sie myle poprawcie mnie), technicznie jest za zastepstwo wieszego lewara, zamiast 1:500, np. 1:750 ? inna forma komunikacji, która technicznie sprowadza się do tego samego
No właśnie nie, ten bonus nieco różni się od podobnych propozycji u innych broków. Owszem, nie da się go wypłacić, ale można go stracić

Propozycja jest bardzo ciekawa bo jeśli zarabiasz, to wszystko co zarobisz jest Twoje, a jeśli tracisz to część strat idzie z bonusu. Wpłaciłeś 20 tys., dostałeś 10 tys.. Jeśli zarobisz 15 tys. to masz na koncie łącznie 45 tys, z czego 35 tys. możesz wypłacić. A jeśli stracisz 15 tys. to będziesz miał na koncie 15 tys. i do wypłaty aż 10 tys. Więc 5 tys. strat pokryje się z bonusu. Mimo, że stracisz 15 tys. to ze środków do wypłaty ubędzie tylko 10 tys.
Promocja wydaje się być bardzo korzystna i wcale nie jest tylko pośrednim zwiększeniem dźwigni. Jak już ktoś zakłada tam konto to warto też znaleźć kogoś kto już je tam ma i skorzystać na nagrodzie za polecenie.
http://www.ironfx.com/pl/promotions/refer-a-friend
Dla niektórych kwoty nie są ogromne ale to zawsze jakiś grosz, nawet podzielony na dwóch