a jest słaby?Asset pisze: Zgadzam się z Tobą. Funt będzie mocny... ale nie teraz. Zawierucha Brexitowa się skończy to i sentyment wróci.

a jest słaby?Asset pisze: Zgadzam się z Tobą. Funt będzie mocny... ale nie teraz. Zawierucha Brexitowa się skończy to i sentyment wróci.
https://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=707401Kusus pisze:Co sie stalo na funcie?
CYCUU pisze:Funt mocny? Odpal sobie wykresy z kreską miesięczną, prawie wszędzie na samym dnie. Analogicznie CHF na szczytach. Longi na GBPCHF to chyba jedna z najlepszych opcji pod inwestycje długoterminową - tam dopiero widać dno.
Wydrukowali przrez x lat pierdyliard dolarow a ty mowisz ze 30 % przewagi funta znaczy to ze jest drogi w kontekscie wyjscia z UE. Nie wiem co ty brales ale funt co najwyzej pomaca sobie 1.2 a potem jazda na 1.5 a to ze wyjda z unii akurat nie bedzie dla niego zadna kara i tylko mu pomoze vo wszyscy sa juz na to przygotowani i ten spadek o 20% w rok to konsolidacja ceny w stosunku do faktu IMO.Kermit pisze:a jest słaby?Asset pisze: Zgadzam się z Tobą. Funt będzie mocny... ale nie teraz. Zawierucha Brexitowa się skończy to i sentyment wróci.ponad 30% obecnie silniejszy od dolara... Jak walnie to nie bedzie czego zbierac z funtowych bykow... Najblizsze 2 lata to bedzie silne oslabienie funta ale najpierw jeszcze jeden impuls wzrostowy na wysokich TF sie szykuje
piątka do wykonczenia, zasięgi tak jak wyżej naniosłeś na wykres, tylko oczekiwać na wybicie.
Ja nie musze zgadywac. Wykres mowi wszystko. Zobaczymy kto i co brał jak koszty pracy w UK zostana te same albo wyższe a rynki zbytu sie ogranicza, a Afryka nie zaplaci polowy tego co europa. Jesli uwazasz ze pozwola sobie ot tak wyjsc UK z Unii i pokazac innym ze maja sie cyudownie i wspaniale to chyba na glowe upadles. Inne kraje unii musza zobaczyc ze nie oplaca sie opuszczac tego tworu zeby nie bylo w przyszlosci kolejnych chetnych. I naprawde wystarczy tylko ruszyc szarymi komorkami i popatrzec na wykresy zeby widziec co sie szykuje... Jak pisalem - długi termin to jeszcze jeden impuls na umocnienie funta, a potem wodospad jakiego dawno rynki nie widzialy...Z mojej strony EOTKusus pisze: Wydrukowali przrez x lat pierdyliard dolarow a ty mowisz ze 30 % przewagi funta znaczy to ze jest drogi w kontekscie wyjscia z UE. Nie wiem co ty brales ale funt co najwyzej pomaca sobie 1.2 a potem jazda na 1.5 a to ze wyjda z unii akurat nie bedzie dla niego zadna kara i tylko mu pomoze.
dokladnie taki jak pokazales jest moj bazowy scenariusz... ale narazie bez pozycji pod obserwacja mam ta parebarabaszek pisze:piątka do wykonczenia, zasięgi tak jak wyżej naniosłeś na wykres, tylko oczekiwać na wybicie.
https://invst.ly/5grr2
Tutaj akurat się zgodze. Jeszcze nikt nie zbudował dobrobytu na konsumpcji/rynku wewnętrznym niestety. Utrata rynku UE będzie dla UK bolesna. Nie bez powodu Szkocja zapowiada wyjście z UK. Za pare lat UK to może być już historiaKermit pisze:
Ja nie musze zgadywac. Wykres mowi wszystko. Zobaczymy kto i co brał jak koszty pracy w UK zostana te same albo wyższe a rynki zbytu sie ogranicza, a Afryka nie zaplaci polowy tego co europa. Jesli uwazasz ze pozwola sobie ot tak wyjsc UK z Unii i pokazac innym ze maja sie cyudownie i wspaniale
Póki nie wrócą spowrotem do overbalance to trzymam longaKermit pisze:CYCUU pisze:Funt mocny? Odpal sobie wykresy z kreską miesięczną, prawie wszędzie na samym dnie. Analogicznie CHF na szczytach. Longi na GBPCHF to chyba jedna z najlepszych opcji pod inwestycje długoterminową - tam dopiero widać dno.odpalilem gbpchf długoterminowy (miesieczny)i albo ja jestem slepy, albo Ty zawracasz wodospad
https://www.tradingview.com/x/oj2Pouap/