DayTrading: Piątek 22.02.2013
Re: DayTrading: Piątek 22.02.2013

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- zastapmnie
- Pasjonat
tak dotąd patrzyłem na kabla z perspektywy tego długaśnej chorągiewki na miesięcznym i tygodniowym, co mi ograniczyło pole widzenia w perspektywie węższej;
dzisiaj nieco odświeżone oko znalazło trzy potencjalne "sprawne" figury - kanał i klin, w których kabel jeszcze się znajduje, oraz trójkąt, z którego, według wszelkiego prawdopodobieństwa, właśnie się wybija - nie wiadomo tylko, czy na poważnie;
mamy więc pięć scenariuszy najmniej - dwa o zasięgu zbliżonym, tj. 1,39, jeśli wybicie z trójkąta i klina się powiedzie;
dwa o kierunku odwrotnym i zasięgu 1590-1580 i ostatni, którego tu nie widać, związany jest z chorągiewką, gdzie wybicie dołem, które zapoczątkowano już tydzień temu może doprowadzić kurs za kilka miesięcy bądź lat w okolice 1,16...
ten ostatni scenariusz nie wyklucza zaistnienia wpierw wybicia w rejon 1580, czyli do dolnej bandy chorągiewki
dodam, że moja analiza nie jest zbyt obiektywna z racji tego, że siedzę w longach
-- Dodano: sob 23-02-2013, 23:35 --
to jeszcze h4 na dokładkę po szczytach i po zamknięciach i w kanałach
tu już tak różowo nie jest
-- Dodano: ndz 24-02-2013, 0:01 --
ależ to piwo potrafi wzrok wyostrzyć:)
to jeszcze zerkając na miesięczny, można się pokusić o klin szerszych gabarytów, z zamknięciem w okolicach 1485 (co nie znaczy, że z minimum, które z kole upatrywałbym na 1472);
gdyby tak było, to ponowny ruch w górę mógłby wynieść kurs nawet na 1658...
dzisiaj nieco odświeżone oko znalazło trzy potencjalne "sprawne" figury - kanał i klin, w których kabel jeszcze się znajduje, oraz trójkąt, z którego, według wszelkiego prawdopodobieństwa, właśnie się wybija - nie wiadomo tylko, czy na poważnie;
mamy więc pięć scenariuszy najmniej - dwa o zasięgu zbliżonym, tj. 1,39, jeśli wybicie z trójkąta i klina się powiedzie;
dwa o kierunku odwrotnym i zasięgu 1590-1580 i ostatni, którego tu nie widać, związany jest z chorągiewką, gdzie wybicie dołem, które zapoczątkowano już tydzień temu może doprowadzić kurs za kilka miesięcy bądź lat w okolice 1,16...
ten ostatni scenariusz nie wyklucza zaistnienia wpierw wybicia w rejon 1580, czyli do dolnej bandy chorągiewki
dodam, że moja analiza nie jest zbyt obiektywna z racji tego, że siedzę w longach

-- Dodano: sob 23-02-2013, 23:35 --
to jeszcze h4 na dokładkę po szczytach i po zamknięciach i w kanałach
tu już tak różowo nie jest
-- Dodano: ndz 24-02-2013, 0:01 --
ależ to piwo potrafi wzrok wyostrzyć:)
to jeszcze zerkając na miesięczny, można się pokusić o klin szerszych gabarytów, z zamknięciem w okolicach 1485 (co nie znaczy, że z minimum, które z kole upatrywałbym na 1472);
gdyby tak było, to ponowny ruch w górę mógłby wynieść kurs nawet na 1658...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
tej nocy miałem sen że już jest zmiana trendu długoterminowego i będzie lecieć w dół i łamać wszystkie opory wracamy na euro do najniższych poziomów jakie były w historii p.s. moje sny zawsze się spełniają 

Jak ktoś ciekawy
http://nathanel.nowyekran.pl/post/88235 ... na-i-funta
Polecam rzucić okiem na komentarze i cytat z tego artykułu
http://www.bushstole04.com/monetarysystem/bis.htm

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
@Zastąpmnie,
interesujące możliwości, ale przy obecnych fundamentach nie wiem, czy mozliwe. Rating UK został obniżony na sam koniec sesji w USA. Miej na uwadze, że na tę informację będą jeszcze reagować skośni i europa.
Jeśli ostatni młotek z D1 zostanie zakryty i przebijemy poziom 1.5130-5100, wtedy o longach na jakiś czas można zapomnieć. Potem jeszcze jest okrągły poziom 1.50. Ale co dalej to nie wiem, patrząc na weekly, jeśli przebijemy 1.50 to możemy sobie jechać nawet na 1.42
Chyba, że Soros zrobił miedialną nagonkę, że szorci a już siedzi w longach, to wiadomo:D
interesujące możliwości, ale przy obecnych fundamentach nie wiem, czy mozliwe. Rating UK został obniżony na sam koniec sesji w USA. Miej na uwadze, że na tę informację będą jeszcze reagować skośni i europa.
Jeśli ostatni młotek z D1 zostanie zakryty i przebijemy poziom 1.5130-5100, wtedy o longach na jakiś czas można zapomnieć. Potem jeszcze jest okrągły poziom 1.50. Ale co dalej to nie wiem, patrząc na weekly, jeśli przebijemy 1.50 to możemy sobie jechać nawet na 1.42
Chyba, że Soros zrobił miedialną nagonkę, że szorci a już siedzi w longach, to wiadomo:D
- zastapmnie
- Pasjonat
Ty tak na poważnie z tym linkiem?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Jesteś ciekawy przeczytaj .Podane treści nie muszą być prawdziwezastapmnie pisze:Ty tak na poważnie z tym linkiem?
ale mogą wywołać podobny skutek a chyba o to chodzi
Ważne aby GBP i JPY dostały w d... kosztem ,,,,,,,

Co ciekawe dla GOLD (wg. brokerów) wizje są wzrostowe
(niekoniecznie muszą się sprawdzić zanim nie puknie 1500)
a to może być zapowiedz kolejnej próby ucieczki z kruszcu
Popatrzmy wiec :
matematycznie to się nie zgadza,
co ci się nie zgadza ułamek można podzielić stronami przez liczbę (indeks) a jak w handluslo pisze:matematycznie to się nie zgadza,
indeks zostanie użyty to inna sprawa
cugan pisze:Co ciekawe dla GOLD (wg. brokerów) wizje są wzrostowe
Historia zatacza kolocugan pisze:Jak ktoś ciekawy![]()
![]()

-- Dodano: ndz 24-02-2013, 17:04 --
cugan pisze:Jesteś ciekawy przeczytaj .Podane treści nie muszą być prawdziwezastapmnie pisze:Ty tak na poważnie z tym linkiem?
ale mogą wywołać podobny skutek a chyba o to chodzi
Ważne aby GBP i JPY dostały w d... kosztem ,,,,,,,![]()
Co ciekawe dla GOLD (wg. brokerów) wizje są wzrostowe
Popatrzmy wiec :

If true that Lehman was the tipping point that put the global financial system on the brink, a rational response on the part of a paper gold holder (a derivative/financial contract) is not to wait and hope for an allocation or delivery of physical. Instead, the response is to sell immediately and move lower on the inverted pyramid. From central banks to individual savers, we see this happening every day. As the price of paper gold (and physical as there was no Comex/LBMA collapse) fell, real estate, corporate and muni bonds, and stocks fell. Even if the endgame is a dollar collapse, we would expect to first see a rally in US Treasuries and demand for cash, which we did. Further, towards the inverted apex of the pyramid there is ample anecdotal evidence that premiums on physical gold had begun to widen and in some local markets there was very tight supply – so perhaps we were witnessing what many physical gold advocates have been suggesting would ultimately occur. We believe that there were some interesting differences between the gold backwardation of 1999 and 2008.
teraz ku gorze się pniemy
-- Dodano: ndz 24-02-2013, 17:07 --
http://finanse.wp.pl/kat,58436,title,Ob ... omosc.html