DayTrading: Czwartek 06.07.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lip 2017, 00:00

Wzrost
1
25%
Bez zmian
1
25%
Spadek
2
50%

Liczba głosów: 4

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 06.07.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:Ta dzisiejsza konsolka na DAX-ie nieźle mnie skopała. Zaczęłi nawet technicznie, ale potem tak zaczeli kręcić, że pierwszy raz zobaczyłem natychmiastowe negacje sygnałów na minutówce.. No i strasznie się uparli testować poziom 12450 na wszelkie sposoby. Bardzo ciężka gra, fałszywki, mało miejsca..
Bo nie gra się gołego M1.
Trzeba się kierować H1.
Wychodzę z założenia, że system powinien się sprawdzać na każdym interwale. Dziś się nauczyłem, że niezwykle ważne podczas takiej gry są nowo utworzone poziomy. No bo co to jest na 12450??? Ja tam nic nie miałem, a mam chyba wszystkie możliwe kreski :) Odbijali się tam ze 60 razy...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:Ta dzisiejsza konsolka na DAX-ie nieźle mnie skopała. Zaczęłi nawet technicznie, ale potem tak zaczeli kręcić, że pierwszy raz zobaczyłem natychmiastowe negacje sygnałów na minutówce.. No i strasznie się uparli testować poziom 12450 na wszelkie sposoby. Bardzo ciężka gra, fałszywki, mało miejsca..
Trzeba się kierować H1.
Wychodzę z założenia, że system powinien się sprawdzać na każdym interwale. Dziś się nauczyłem, że niezwykle ważne podczas takiej gry są nowo utworzone poziomy. No bo co to jest na 12450??? Ja tam nic nie miałem, a mam chyba wszystkie możliwe kreski :) Odbijali się tam ze 60 razy...
Nie istnieje system jednointerwałowy.
Rynek nie jest jednointerwałowy.
Nie można zmusić rynku do robienia tego, co ty chcesz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze:
Trzeba się kierować H1.
Patrząc się na Twoje mazy zadaję sobie pytanię:
Ile lat ma Twoje dziecko?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze:
Trzeba się kierować H1.
50% tej dużej wzrostowej - szpuli, zresztą.
[DAX30]H1.png
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Świeżak44 pisze: Wychodzę z założenia, że system powinien się sprawdzać na każdym interwale. Dziś się nauczyłem, że niezwykle ważne podczas takiej gry są nowo utworzone poziomy. No bo co to jest na 12450??? Ja tam nic nie miałem, a mam chyba wszystkie możliwe kreski :) Odbijali się tam ze 60 razy...
Świeżak, a może popróbuj tak, ja niestety nie mam czasu na sprawdzanie takiego patentu (EA które napisałem nie do końca jest konsekwentne, owszem zarabia)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:
Świeżak44 pisze: Wychodzę z założenia, że system powinien się sprawdzać na każdym interwale. Dziś się nauczyłem, że niezwykle ważne podczas takiej gry są nowo utworzone poziomy. No bo co to jest na 12450??? Ja tam nic nie miałem, a mam chyba wszystkie możliwe kreski :) Odbijali się tam ze 60 razy...
Świeżak, a może popróbuj tak, ja niestety nie mam czasu na sprawdzanie takiego patentu (EA które napisałem nie do końca jest konsekwentne, owszem zarabia)
Jakbym grał tak na DAX-ie i po każdym fałszywym wybiciu dokładał L to chyba bym nieźle popłynął. Sprawdź to na DAX-ie na M1, tak jak wczoraj grali. Tu masz bardzo silny trend wzrostowy z jednym solidnym pullbackiem, prawie bez pinbarów.. Nuda. :d

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Świeżak44 pisze:
Bemowo1 pisze:
Jakbym grał tak na DAX-ie i po każdym fałszywym wybiciu dokładał L to chyba bym nieźle popłynął. Sprawdź to na DAX-ie na M1, tak jak wczoraj grali. Tu masz bardzo silny trend wzrostowy z jednym solidnym pullbackiem, prawie bez pinbarów.. Nuda. :d
witam,
Może dziś zacznijmy tu na DT pisać o rynku a nie o ....,
zaczne od mojego imiennika co zaanalizowałeś
L czy S
albo napisz co według Ciebie widzisz
Bo strategie, albo dyskusje ogólne, albo swoje dzienniki
są gdzie indziej i tam kazdy tez trafi jak chce czytac zadane tematy,
typu rynek, popyt-podaż, Ea
mnie to nie interesuje i wielu
chcemy Wasze przemyslenia nt rynku
a nie nauki o FX
bo głupi jest ten co gra bez umiejetnosci danej dzidziny

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Jest konsola na wszystkich indeksach, ale jakaś dziwna. Na DAXie zakres tej konsoli 12400-12495. Trza poczekac az wyjdą. A że głupi jestem i nie mam umiejętności to wiem, nie musisz mi przypominać. Jak przez ponad rok jeszcze tego nie rozpracowałem to chyba rzeczywiście musze byc jakiś uposledzony. No ale trudno, jeszcze popróbuję przez jakis czas.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Świeżak44 pisze:Jest konsola na wszystkich indeksach, ale jakaś dziwna. Na DAXie zakres tej konsoli 12400-12495. Trza poczekac az wyjdą. A że głupi jestem i nie mam umiejętności to wiem, nie musisz mi przypominać. Jak przez ponad rok jeszcze tego nie rozpracowałem to chyba rzeczywiście musze byc jakiś uposledzony. No ale trudno, jeszcze popróbuję przez jakis czas.

Konsola jest a zaraz moze jej nie być.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

kolbi123 pisze:
Świeżak44 pisze:Jest konsola na wszystkich indeksach, ale jakaś dziwna. Na DAXie zakres tej konsoli 12400-12495. Trza poczekac az wyjdą. A że głupi jestem i nie mam umiejętności to wiem, nie musisz mi przypominać. Jak przez ponad rok jeszcze tego nie rozpracowałem to chyba rzeczywiście musze byc jakiś uposledzony. No ale trudno, jeszcze popróbuję przez jakis czas.

Konsola jest a zaraz moze jej nie być.
:clap:

Zablokowany