Biały kołnierzyk się zbuntował? Blog.

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Biały kołnierzyk się zbuntował? Blog.

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Było jedno duże przejęcie w zeszłym roku, ale czy to było to, nie mam pojęcia.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Akhh pisze:Było jedno duże przejęcie w zeszłym roku, ale czy to było to, nie mam pojęcia.
Myślisz o GFT?

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

GFT to nie jest polska firma. W Polsce mają tylko support.

A może to wcale nie dotyczy Polski a facet pracuje za granicą? W takim przypadku nie dojdzie się czy facet trochę koloryzuje czy pisze prawdę bo brokerów na świecie jest wielu większych i mniejszych.

Awatar użytkownika
frachas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: frachas »

Przecież autor jasno i wyraźnie pisze, że są to firmy poza granicami polski "Otrzymałem telefon z jednego z kraju na południu słynącego jako raj podatkowy i pralka." Myślę, że chodzi o Cypr. Poza tym nie oznacza daty kiedy cała sytuacja miała miejsce... mogło to być zarówno niedawno jak i 3-4 lata temu...

-- Dodano: pn 30-06-2014, 12:34 --

Przecież autor jasno i wyraźnie pisze, że są to firmy poza granicami polski "Otrzymałem telefon z jednego z kraju na południu słynącego jako raj podatkowy i pralka." Myślę, że chodzi o Cypr. Poza tym nie oznacza daty kiedy cała sytuacja miała miejsce... mogło to być zarówno niedawno jak i 3-4 lata temu...

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Moim zdaniem facet nie napisał nic takiego czego nie było na forum przed jakimiś 3-4 latami. Przypominam starym, a nowym wyjaśniam, że userzy tego forum uzyskali wtedy dostęp do MT4 od "drugiej strony" (jak mówią Czesi "od zada")i rozkminili większość jak nie wszystkie sztuczki Dealing Desk'u dokumentując to na fotografii barwnej i w opisie. Więc nie wiem czemu takie zdziwienie i zachwyty. A kradzież danych klientów to prawie codzienność biznesu na poziomie hurtowni w Polsce i też jakoś mnie nie dziwi. Wydaje mi się, że sytuacja opisywana jest nie na bieżąco ale z perspektywy kilku lat. Przynajmniej nie sądzę aby poziom zabezpieczeń baz danych był obecnie tak niski. To podstawowe sprawy o których pisze onet. Nie wyobrażam sobie też po w/w lekturze zakładania jakiegokolwiek konta u brokera z platformą MT4. Aby nie było za różowo - wątpliwości co do uczciwości brokerów ECN w tym głównych reklamodawców na forum też zostały przemilczane i do dzisiaj nie wyjaśnione.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

hhhllllh pisze:warto mieć świadomość na takie rzeczy więc wrzucam:
http://w540.wrzuta.pl/film/6ooDmDQjalm/dds
tutaj macie 2 strone MT filmik znany choc czesto usuwany, nic nowego

http://forex-nawigator.biz/forum/manipu ... ml#p601399

ODPOWIEDZ