Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
rem
Gaduła
Gaduła

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: rem »

marek8 pisze:.....w porównywarce spreadu na http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads
zwróciłem uwagę na brokera z Nowej Zelandii :)
O ile mieszkacie w Polsce (ew. w EU), zapomnijcie o jakichkolwiek brokerach nie mających swoich serwerów w Europie.
Dlaczego ?
Aby wykresy i zlecenia funkcjonowały płynnie w godzinach dużych ruchów na Fx, lag najlepiej powinien być mniejszy od 100 ms (w skrajnym przypadku poniżej 150 ms) - niezależnie od brokera i platformy.
Jeżeli lag będzie większy od 150-160 ms, to w gorących okresach będziecie mieli opóźnienia wykresów/zleceń nawet do 2 min (takie zdarzały mi się podczas korzystania z amerykańskich brokerów/serwerów).

W praktyce, ze względu na ogólnie kiepskie łącza polskich dostawców Internetu + duże odległości (ocean/y do pokonania), oznacza to dyskwalifikację nawet najlepszych brokerów na innym kontynencie lub zbyt daleko oddalonych od naszego miejsca zamieszkania.

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

pureecn ma serwery w London i Nowy Jork,
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Ciekawe ile Armadzie zajmie uregulowanie wszytkiego aby wrócić do takich standardów jakie mieliśmy dotychczas, ja obstawiam wiosnę przyszłego roku.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

mryko pisze:Ciekawe ile Armadzie zajmie uregulowanie wszytkiego aby wrócić do takich standardów jakie mieliśmy dotychczas, ja obstawiam wiosnę przyszłego roku.
Niestety takie sprawy zajmują sporo czasu.
To też zależy od Armady czy dla nich to priorytet wrócenie z ofertą dla polskich klientów. Czas pokaże.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Do tego czasu trzeba przezimować u innych, chyba że znajdzie się w między czasie godny następca...
Sky is the limit

Awatar użytkownika
fxscalper
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: fxscalper »

Ja, pare dni temu otwożyłem konto w admiralsach spready są mega konkurencyjne, ale prowizja troszkę większa niż w Armadzie . mają licencje i polski support z tego co sie orientuję. polecam test prime, na testa wpłaciłem 2000 i otworzyli coś mówili o specjalnej propozycji dla klientow z Armady. zlecenia wchodzą z palca.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ja testowałem nową ofertę Admirala i jednak to nie poziom Armady a raczej to samo co było z lepszą egzekucją wreszcie i poziom raczej mForex i innych polskich ECNów.
Za drogo jeszcze. O połowę musieliby zejść ze spreadami z kont Markets, bo to to samo co Prime z prowizją wliczoną w spread.

Wg mnie LMAX i IC Markets to jedyna alternatywa na tę chwilę. FxOpen jest z raju podatkowego i ma małą wiarygodność, kiedyś takim brokerem było JadeFx zainteresowani wiedzą jak to skończyło się. Właściciel brał kasę na swoje konto a kwotowania puszczał klientom z demo.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

Szwajcar pisze:Ja testowałem nową ofertę Admirala i jednak to nie poziom Armady a raczej to samo co było z lepszą egzekucją wreszcie i poziom mForex i innych polskich ECNów.
Za drogo jeszcze. O połowę musieliby zejść ze spreadami z kont Markets, bo to to samo co Prime z prowizją wliczoną w spread.

Wg mnie LMAX i IC Markets to jedyna alternatywa na tę chwilę. FxOpen jest z raju podatkowego i ma małą wiarygodność, kiedyś takim brokerem było JadeFx zainteresowani wiedzą jak to skończyło się. Właściciel brał kasę na swoje konto a kwotowania puszczał klientom z demo.
Szwajcar,

Dzięki, że się dzielisz informacjami :-) Czy po testach jesteś w stanie wyłonić dla siebie optymalnie zbliżony odpowiednik armady? Mi zależy na daytradingu/skalpingu.

[edited]
Wspominałeś wcześniej o exness -czy to był by Twój typ na dzień dzisiejszy?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

biotiq
Są lepsi od Exnessa teraz. O Exness wspomniałem, bo przed Armadą właśnie u nich handlowałem wcześniej.

LMAX po zniżce w prowizji do 0,004% razem w obie strony oferuje to samo co Armada wcześniej.
IC Markets po zniżce w prowizji przy rejestracji przez IB ma 5,5$ za lota razem w obie strony. Przy parach z GBP ma znaczenie.

Wg mnie IC Markets ma stabilniejszy spread i tak samo niski jak LMAX.

Testuję też innych brokerów. Z tego co wiadomo to nowy broker HFT też nie zaoferuje takich kosztów transakcyjnych jak LMAX tyle, że w walucie PLN.

Z innych FxOpen ECN niby też tani, ale kojarzy się z JadeFx, z którym historia była taka, że właściciel brał kasę na swoje konto a klientom dawał pograć na Demo w Realu. Podobieństwo takie, że z rajów podatkowych siedziby.

To co potrzebują traderzy z Polski to tylko kwotowań z LMAX i rachunków w walucie PLN z wpłatą/wypłatą w krajowym banku. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2014, 19:38 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 2 razy.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

Na F.Club podają że: "Rachunki w walutach PLN, EUR, USD dla MT4, dla pozostałych platform dodatkowo AUD, CHF, JPY, CAD, SEK, SGD," Jest pytanie ma czy nie ma w PLN?

HFT - "podobno na stat" ma mieć prowizję 0,00225(w jedną mańkę) przez 5(?) miechów dla wszystkich. Taka promocja brokera. Ale to wszystko kijem pisane do czasu aż nie pojawi się oficjalne info.

ODPOWIEDZ