Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 30 lip 2014, 09:00     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Akcja z klawisza

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 7129
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Post14 lut 2009, 20:03

borysewicz pisze:chcem w ea bo tam odrazu mi ustawi Sl i TP a recznie wiadomo ile to zajmuje - dobrze wiemy rynek nie czeka a czas to pieniądz

To w drugim poście w tym temacie już ci powiedziałem jak to zrobić... :)
Chcesz obniżyć swoją prowizję na Forexie?

FOREX CLUB - Rabaty i opisy brokerów: - LMAX Exchange (MTF) - Armada Markets (STP) - mForex (ECN) - Dukascopy (ECN) - FxPro (MT4 i ECN)

Zapraszamy do kontaktu - WWW w profilu
Online
Awatar użytkownika

Reklama

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 3854
  • Rejestracja: 3 sty 2008, 08:35

Offline
Awatar użytkownika

reptile

Maniak

Maniak

  • Posty: 5340
  • Rejestracja: 13 gru 2008, 14:48
  • Lokalizacja: Wall Street
  • Pochwały: 29

Post14 lut 2009, 23:32

Hot keys (accelerating keys) are keys and their combinations that allow to execute various commands fast and without using of menus or toolbars.

ï — chart scrolling to the left;
ð — chart scrolling to the right;
ñ — fast chart scrolling to the left or, if the scale is defined, chart scrolling up;
ò — fast chart scrolling to the right or, if the scale is defined, chart scrolling
down;

Numpad 5 — restoring of automatic chart vertical scale after its being changed. If the scale was defined, this hot key will return the chart into the visible range;

Page Up — fast chart scrolling to the left;
Page Down — fast chart scrolling to the right;
Home — move the chart to the start point;
End — move the chart to the end point;
“-” — chart zoom out;
“+” — chart zoom in;
Delete — delete all selected graphical objects;
Backspace — delete the latest objects imposed into the chart window;
Enter — open/close fast navigation window;
Esc — close the dialog window;
F1 — open this “Userguide”;
F2 — open the “History Center” window;
F3 — open the “Global Variables” window;
F4 — download MetaEditor;
F5 — switch to the next profile;
F6 — call the “Tester” window for testing the expert attached to the chart window;
F7 — call the properties window of the expert attached to their chart window in order to change settings;
F8 — call the chart setup window;
F9 — call the “New Order” window;
F10 — open the “Popup prices” window;
F11 — enable/disable the full screen mode;
F12 — move the chart by one bar to the left;
Shift+F12 — move the chart by one bar to the right;
Shift+F5 — switch to the previous profile;
Alt+1 — display the chart as a sequence of bars (transform into bar chart);
Alt+2 — display the chart as a sequence of candlesticks (transform into candlesticks);
Alt+3 — display the chart as a broken line (transform into line chart);
Alt+A — copy all test/optimization results into the clipboard;
Alt+W — call the chart managing window;
Alt+F4 — close the client terminal;
Alt+Backspace or Ctrl+Z — undo object deletion;
Ctrl+A — arrange all indicator windows heights by default;
Ctrl+B — call the “Objects List” window;
Ctrl+C or Ctrl+Insert — copy to the clipboard;
Ctrl+E — enable/disable expert advisor;
Ctrl+F — enable “Crosshair”;
Ctrl+G — show/hide grid;
Ctrl+H — show/hide OHLC line;
Ctrl+I — call the “Indicators List” window;
Ctrl+L — show/hide volumes;
Ctrl+P — print the chart;
Ctrl+S — save the chart in a file having extensions: “CSV”, “PRN”, “HTM”;
Ctrl+W or Ctrl+F4 — close the chart window;
Ctrl+Y— show/hide period separators;
Ctrl+Z or Alt+Backspace — undo the object deletion;
Ctrl+D — open/close the “Data Window”;
Ctrl+M — open/close the “Market Watch” window;
Ctrl+N — open/close the “Navigator” window;
Ctrl+O — open the “Setup” window;
Ctrl+R — open/close the “Tester” window;
Ctrl+T — open/close the “Terminal” window;
Ctrl+F6 — activate the next chart window;
Ctrl+F9 — open the “Terminal — Trade” window and switch the focus into it. After this, the trading activities can be managed with keyboard.



jak taki hotkey ustawic


http://articles.mql4.com/189

Kod: Zaznacz cały
ï -
ð -
ñ -
ò -

tych literek nie kumam :)

Można programem do edycji klawiatury pozmieniać, żeby w jednym klawiszu było np. ctrl + jakiś klawisz. Taką kombinację przydzielamy np. do jakiegoś klawisza na klawiaturze numerycznej i gotowe Smile Chociaż jak kto woli.

Czy można wiec ew. ustawić wirtualne klawisze nie klawiaturowe (fizycznie nie wystepujace) i ew odwolywac sie do nich poprzez kod ea np.

Kod: Zaznacz cały
if (Holiday) SendKey(Ctrl+ruska literka z ich klawiatury);
Offline
Awatar użytkownika

Pablo90

Pasjonat

Pasjonat

Post14 lut 2009, 23:37

reptile pisze:Czy można wiec ew. ustawić wirtualne klawisze nie klawiaturowe (fizycznie nie wystepujace) i ew odwolywac sie do nich poprzez kod ea np.


Chyba pomimo przykładu nie bardzo rozumiem o co chodzi niestety...

Tylko nie bardzo rozumiem po co chcecie się męczyć z tym kodem? Przecież jak było na początku napisane można przydzielić hotkey'e i po sprawie.
Podejmę się napisania EA, wskaźników, skryptów. Kontakt poprzez PW.
Offline
Awatar użytkownika

reptile

Maniak

Maniak

  • Posty: 5340
  • Rejestracja: 13 gru 2008, 14:48
  • Lokalizacja: Wall Street
  • Pochwały: 29

Post15 lut 2009, 00:09

Chyba pomimo przykładu nie bardzo rozumiem o co chodzi niestety...

jak zrobić by Ctrl+T nie robił swojej funcji — open/close the “Terminal” window;
Można programem do edycji klawiatury pozmieniać, żeby w jednym klawiszu było np. ctrl + jakiś klawisz. Taką kombinację przydzielamy np. do jakiegoś klawisza na klawiaturze numerycznej i gotowe Smile Chociaż jak kto woli.

jakim programem ? bo może ja źle zrozumiałem ..
Tylko nie bardzo rozumiem po co chcecie się męczyć z tym kodem?

nie lubimy się ograniczać :lol:
Przecież jak było na początku napisane można przydzielić hotkey'e i po sprawie.

ja pozwoliłem się dołączyć do tematu i zapytać o taką możliwość
- klawisz "q" = sell 0,01 lota
- klawisz "w" = sell 0,1 lota
- klawisz "e" = sell 1 lota
chcę też:
- "a" close all
- "s" close with profit
- "d" close with loss
jest dużo możliwości, ja widzę w tym sporo.

Druga rzecz to że kwestia start stopu w EA bez wyłaczania strategii bedzie może łatwiejsza, niż to co proponował lutkom.

Czy jak zmienie w okienku F3 wartosc dla zmiennej recznie to takie ea od razu to wykryje po ticku czy zaraz po kliknieciu - wstawieniu nowej wartości - zmienia sie tam czas wprowadzenia zmiennej po zmianie.

Troszkę się rozszerzam: czy w momencie gdy sa np. otwrte 4 okna z wykresami EURUSD to zmienna mozna przypisac tylko do tej pary, czy da sie dla kazdego okna EURUSD z osobna, czyli czy takie okna sa w jakis sposob rozdzielane np.EURUSD1 ,EURUSD2 ,EURUSD3, EURUSD4

* próbowałem już skróty dla prostych spraw są takie sobie..
Offline
Awatar użytkownika

Pablo90

Pasjonat

Pasjonat

Post15 lut 2009, 19:03

reptile pisze:jak zrobić by Ctrl+T nie robił swojej funcji


Musiałbyć przydzielić literze T funkcję jakiegoś innego, najlepiej rzadko używanego klawisza.


reptile pisze:jakim programem ? bo może ja źle zrozumiałem ..


Powinno się dać tym: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=689&Keyboard+Layout+Creator+1.4. Albo Keyboard Editor.
Podejmę się napisania EA, wskaźników, skryptów. Kontakt poprzez PW.
Offline
Awatar użytkownika

reptile

Maniak

Maniak

  • Posty: 5340
  • Rejestracja: 13 gru 2008, 14:48
  • Lokalizacja: Wall Street
  • Pochwały: 29

Post24 lut 2009, 18:08

Właśnie co z tym kodem? :roll:
Czy to działa? Czy komuś udało się stworzyć takie małe Ea lub skrypt do skaldania zleceń przez klawiature?
Offline

Godot

Gaduła

Gaduła

Post24 lut 2009, 19:00

@reptile
Bawiłem się tym troszke, a za twój wkład w temat należy Ci się co nieco :D . Wrzucam skrypt który B-otwiera pozycję BUY, S-otwiera SELL, C-zamyka wszystkie pozycje, R-zamyka otwarte zlecenie i otwiera odwrotne, Esc- kończy działanie skryptu. To tylko szkic więc dopasuj go do swoich potrzeb. Parametrów w skrypcie nie muszę opisywać, poza jednym: allplatforms. False działa tylko jeśli jest aktywne okno MT4, true działa nawet jak będziesz pisał coś na forum. Ten parametr może być pomocny dla tych którzy chcą składać zlecenia mając odpalone kilka MT4 na komputerze. Trzeba wtedy na każdym MT4 odpalić skrypt na interesującej nas parze z parametrem TRUE i np: po naciśnięciu klawisza "B" na wszystkich platformach jest składane zlecenie BUY. Ten skrypt to tylko luźna wariacja i niech każdy dopasuje go do siebie. Gdyby były jakieś błędy w działaniu dajcie znać, jeśli się da to naprawimy...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline
Awatar użytkownika

reptile

Maniak

Maniak

  • Posty: 5340
  • Rejestracja: 13 gru 2008, 14:48
  • Lokalizacja: Wall Street
  • Pochwały: 29

Post24 lut 2009, 20:02

Excellent ! :564:
Niech ci broker Godot w pipsach wynagradza 8)
Chyba sobie joystick jeszcze kupie :lol:

Przetestuje :wink:
Dzięki po raz kolejny.
Offline
Awatar użytkownika

besot

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 326
  • Rejestracja: 18 maja 2008, 22:15

Post25 lut 2009, 23:33

U mnie nie działa sell pokazuje się komunikat invalid stops Czy kontynuowac? i nie składa zlecenia a bay działa. :?
Offline
Awatar użytkownika

Hikari

Pasjonat

Pasjonat

Post25 lut 2009, 23:57

A gdyby zastosowac klawiature multimedialna ( USB ) i przy pomocy specjalnych klawiszy dokonywac zlecen?
Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, 00:02 przez Hikari, łącznie zmieniany 2 razy
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)
PoprzedniaNastępna

Wróć do Programowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości