Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
13%
Poza paroma minusami są ok
9
38%
Przeciętny
8
33%
Mają wiele wad
2
8%
Stanowczo odradzam
2
8%
 
Liczba głosów: 24

irmentruda
Maniak
Maniak
Posty: 1834
Rejestracja: 21 sie 2014, 08:51
Lokalizacja: Silesia

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

zmienialem konto z tego Classica na Markets i w mailu podano mi serwer AM-Live i caly czas mialem "zly rachunek". Jak sie okazalo moim serwerem byl AM-Live 2. czyli burdel.

Awatar użytkownika
fxscalper
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 4
Rejestracja: 06 paź 2014, 13:30
Lokalizacja: Opole

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: fxscalper »

kamilussss pisze:Jak u was dzisiaj handel na admiralu, u mnie calkiem w porządku byli.
U mnie spoko! a jaki masz rachunek ?

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła
Posty: 163
Rejestracja: 02 lut 2014, 12:14
Lokalizacja: Antypody

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Ja mam rachunek Prime i Markets i wszytko dziala poprawnie.
Martwi mnie tylko jedno, mianowicie ze zloto na wszystkich rachunkach zaczyna sie od 0.10
Dlaczego nie dali na rachunku Markets zlota od 0.01
Uwazam ze 0.10 nie jest dobre dla wszystkich depozytow i to jest obecnie wielki minus Admirala...

Co o tym sadzicie?

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła
Posty: 274
Rejestracja: 27 kwie 2008, 18:30

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Uważajcie bo teraz z rana znowu coś admiral kombinuje z zamykaniem pozycji. Są momenty, że po kilka razy trzeba klikać żeby zamknęło pozycje. Mówie o rachunku Admiral.Markets. Wczoraj wieczorem chodziło wszystko bardzo dobrze, ale dzis teraz przed chwilą miałem momenty że po 15-30 sek nie szło nic zrobić.



Prosze czekać. Zlecenie jest przetwarzane przez serwer. - takie coś co chwile się pojawia

irmentruda
Maniak
Maniak
Posty: 1834
Rejestracja: 21 sie 2014, 08:51
Lokalizacja: Silesia

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

potwierdzam, od 9.20 same problemy, najpierw chciałem zamknąć pozycje przy +2,3 pipsa, zamroziło i cale szczęście odmroziło i zamykałem ponownie ale już przy +5,3 pipsa. następnie chciałem otworzyć znów na korekcie i nic, poszło zlecenie i nie zostało zrealizowane, oczywiście cena pięknie poszło w dół +15 pips jak przewidywałem. myślałem, że to wina mojego providera bo wczoraj wieczorem coś muliło ale demo XM chodzi płynnie.
wykres M1 także od 9.20 miał luki, teraz już "domalowane".

znów od 10.00 coś się :563:

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 390
Rejestracja: 28 mar 2011, 13:45

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Ludzie dzwonili na dealing desk wiec zrestartowali serwery co widac w logach.

Trader2114
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: 07 paź 2014, 13:06

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: Trader2114 »

Witam,

Czy ktoś ma problemy ze swapami? Według AM (na stronie) swap na USD/CAD ma wynosić -0,263 punkta.
Mi naliczają więcej niż 1 punkt dziennie, napisałem ,czekam na wyjaśnienie.

Ktoś ma podobny problem?
"Niestety, nie jestem lekarzem, który może sobie pozwolić na zakopanie swych pomyłek cztery stopy pod ziemią" Roger Babson

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9417
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Może naliczyli Ci potrójną wartość z czwartku na piątek za weekend? Sprawdź regulamin ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak
Posty: 2145
Rejestracja: 13 lip 2006, 11:21

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Jest jeszcze inny problem. Mam strategię hedzującą na DAX30 i CAC40. Dobór wielkości pozycji jest bardzo ważny dla prawidłowego działania tej strategii. Niestety platforma Admirala błędnie podaje wartość ticku dla Daxa i nie jest możliwe poprawne automatyczne wyliczenie wielkości pozycji dla tego indeksu. Wartości Tick Value powinny być jednakowe dla obu indeksów.
Załączam screen.
Obrazek
куда залить картинку
Dzwoniłem do supportu i czekam na wyjaśnienie.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła
Posty: 280
Rejestracja: 30 sty 2005, 21:46
Lokalizacja: Poznań

Re: Admiral Markets - Wątek II

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Od poniedziałku handluję na Prime - jak dotąd bez zarzutów. Wchodzi wszystko ładnie i bez poślizgów, które wcześniej miałem nagminnie. Szkoda tylko, że dla PM nie można ustawić mniejszego lota tak jak ktoś już wcześniej napisał.
Zobaczymy jak dalej, na razie na 3 miesiące przenoszę się do mBanku (promocja bez prowizyjna)

pzdr
The irresistible force met the immovable object

ODPOWIEDZ